Wayne jaši u Cannes - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Wayne jaši u Cannes

Wayne jaši u Cannes

Osim Shakespearovih ekranizacija i poljskih drama, Cannes se ne srami ponuditi i filmove Pamele Anderson i vesterne Johna Waynea

s.p. 10.05.2007 0 komentara

Wayne jaši u Cannes

Osim glavnog programa premijera, Cannes u popratnim programima nudi posebne projekcije klasika, a i zvjezdice koje svojom pojavom privlače novinare i fotografe.

U sklopu festivalskog programa Cannes Classics, pokrenutog prije 3 godine, prikazuju se restaurirana klasična djela, najčešće reizdana na specijalnim DVD izdanjima. Ove godine u planu su projekcije popeglanih verzija 'Kanala' Andrzeja Wajde, koji je dobio nagradu žirija prije 50 godina, te kultnog horora 'Suspirije' Daria Argenta.

Prikazat će se i dokumentarci o Marlonu Brandu, Lindsayu Andersonu, i Mauriceu Pialatu, a oni koji vole Shakespeara i 'staru školu' režije i glume, mogu uživati u čak tri filma Laurencea Oliviera po Bardovim djelima: 'Hamletu', 'Henryju V' i 'Richardu III'. Počast pokojnom tati Henryju odat će kćerka Jane Fonda, i to prilikom prikazivanja njegovih '12 gnjevnih ljudi' Sidneya Lumeta.

I jedna druga pokojna američka zvijezda dobit će prezentaciju kakvu zaslužuje – John Wayne. Prikazat će se 'Rio Bravo' Howarda Hawksa, ali i klasik kojeg obožava Al Bundy iz 'Bračnih voda' – 'Hondo'.  Isti će se vrtiti na posebnom bijelom ekranu, a publika će nositi naočale uz čiju pomoć će moći pratiti ovaj vestern iz 1953. u digitalnom, 3D izdanju sa raznim specijalnim efektima.

Tako će i europski filmofili 26. svibnja proslaviti 100-ti rođendan ikone vesterna, a Francuzi definitivno pokazati da nemaju animozitet prema komercijalnim Amerikancima, osobito ako su istinski filmski klasici.  

Još jedna američka popularna zvijezda ima projekciju svog filma, iako sigurno neće dobiti nagradu za glumicu, niti ući u program za klasike. Riječ je o Pameli Anderson, čiji brat Gerry je napisao scenarij za njen novi film 'Blonde and blonder'. Usprkos najavama, Pamela neće doći na crveni tepih Cannesa već će film pogledati kod kuće, sa svojom djecom. Ipak, na premijeru je poslala drugu ljepoticu i partnericu iz filma, Denise Richards, tako da paparazzi neće ostati praznih ruku.

Komentari

Nema komentara.