Islandski hitovi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Islandski hitovi

Islandski hitovi

U kakvoj su tajnoj vezi finski eurovizijski heroji Lordi, bivša Miss Islanda i 'Dungeons & Dragons'? Filmskoj, naravno.

filmski.net 21.05.2007 0 komentara

Islandski hitovi

Sitna, ali dinamitna islandska producentska kuća Kisi najavljuje naime za ovaj mjesec početak snimanja hororca za koji su scenarij napisali i u njemu će glavne uloge glumiti lanjski eurovizijski pobjednici  - finski monster metalci – Lordi.

Film, inventivnog naziva, LORDI The Motion Picture, a koji će u potpunosti biti snimljen na engleskom jeziku, režirat će njihov dugogodišnji suradnik i autor brojnih ih im spotova Peter Riski.


Lordi: Hard Rock Hallelujah!, r:Peter Riski

Eurovizijski horor potom bi u kolovozu trebao u postprodukciju, a u isto vrijeme u napad na islandska kina kreće jedan drugi naslov iz iste produkcijske kuće. Astropia ili Dorks & Damsels, prvi je islandski fantasy čiju režiju potpisuje Gunnar B. Gudmundsson, dok se u glavnoj ulozi Hildur pojavljuje bivša Miss Islanda - Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir.

Kako mu već i naslov sugerira, film se zbiva u gamerskoj zajednici, točnije među zaljubljenicima igara nalik na Dungeons and Dragons. Hildur, lijepa sponzoruša koja u životu nema ni dana radnog staža, ostaje bez stana i prihoda kad njezin yuppie dečko, završi u zatvoru. Zato naša junakinja mora pronaći posao, a od svih mogućih mjesta na svijetu naći će ga u lokalnom strip & gameshopu. Tamo će se osim sa ekscentričnim mušterijama upoznati i sa svijetom ‘role playing' igara, uz čiju će pomoć postati – nova žena.

Film će premijeru imati u kolovozu, a producenti se nadaju i uspjehu u svjetskoj distribuciji. Ima li razloga za takav optimizam, procijenite iz priloženog trailera - sami.

Komentari

Nema komentara.