Pljunem ti na grob! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pljunem ti na grob!

Pljunem ti na grob!

Pola sata napetosti, pola sata silovanja i pola sata okrutne osvete - to je recept za novi kontroverzni horor, rimejk klasika 'I Spit on Your Grave'!

s.p. 13.08.2010 1 komentara

Pljunem ti na grob!

Nakon 'Srpskog filma', dolazi još jedan kontroverzni horor koji će uzburkati duhove! 'I Spit On Your Grave' redatelja Stevena R. Monroea je hororac s dosta dugom scenom silovanja, pa je već očito da većina američkih kina neće ni prikazivati taj film. Glavna junakinja priče je mlada spisateljica Jennifer Hills koja sama provodi ljeto u svojoj kolibi kraj rijeke.

Lokalnim seljačinama ne sviđa se nezavisna cura iz grada, pa joj odluče pokazati lekciju, te ju prvo uznemiravaju, a na koncu ju otimaju i grupno siluju. Izmrcvarena Jennifer skače u rijeku i napadači misle da je mrtva, ali se kasnije vraća i okrutno osvećuje svojim silovateljima. Dovoljno je reći da se služi i velikim kliještima koje će očito poslužiti za kastraciju!


'I Spit On Your Grave' (2010.), trailer.

Ako vam radnja zvuči poznato, ima razloga za to - ovo je još jedan rimejk starog horora, i to jednog od onih koji stvarno spada u kultne naslove! Originalni film snimljen je 1978., i to pod prvobitnim naslovom 'Day of the Woman' koji je kasnije izmijenjen u 'I Spit On Your Grave'. U njemu je glavnu ulogu glumila Camille Keaton koja će ostati zapamćena samo po tom filmu, a i po činjenici da je pranećakinja slavnog Bustera Keatona.

Redatelj filma bio je Meir Zarchi koji je izjavio da je film snimio nakon što je 1974. osobno vidio žrtvu okrutnog silovanja koju je zatim odveo na policiju. Film je snimljen uz mali budžet i u dokumentarističkom stilu zbog kojeg su mnogi ostali zgroženi realističnim silovanjem pa je film bio zabranjivan i cenzuriran u mnogim zemljama. Kritike su bile žestoke, ugledni Roger Ebert bio je zgrožen filmom i napisao je da je riječ o smeću bez umjetničke vrijednosti.


'I Spit On Your Grave' (1978.), trailer.

Ipak, film je kasnije otkrila feministička kritika koja ga je hvalila jer se bavi muškim seksualnim nasiljem i daje prikaz jake heroine. No, film je ostao popularan samo među fanovima horora i eksploatacijskih filmova, te je bio uzor mnogim sličnim filmovima 'rape and revenge' podžanra u kojem lijepu junakinju siluju, a onda se ona krvavo osvećuje.

Nova verzija snimljena je uz veći budžet, Meir Zarchi je sada izvršni producent, a u glavnoj ulozi je mlada Sarah Butler koja je već glumila u par horora. Iako kažu da je film manje eksplicitan od originala, američki cenzori su mu ipak odbili dati cenzorski rejting. Studio je svejedno odlučio poslati film u kina bez skraćivanja scena, što znači da neće igrati u multipleksima već će se pojaviti samo u ograničenoj kinodistribuciji u listopadu, te kasnije na DVD-u.

Komentari
anonymous 24.12.2012

Poruka
Cudan film...