Nakon Evite, eto Eva! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nakon Evite, eto Eva!

Nakon Evite, eto Eva!

Snima se biopic Eva Moralesa - seljaka, nogometaša, sindikalca i predsjednika, kojeg možete zvati i 'Evo s onog svijeta'.

s.p. 06.06.2007 0 komentara

Nakon Evite, eto Eva!

Predsjednik Bolivije Evo Morales jedan je od rijetkih državnih poglavara koji će još za života, a izgleda i za vrijeme svog mandata, dobiti film o sebi – javlja Guardian. Film 'Evo Pueblo', što bi se moglo prevesti kao 'narodski Evo', završit će se i pojaviti u kinima – već ove godine. Glavna tema filma je buđenje marginalizirane zajednice siromašnih seljaka koji postaju moćan pokret koji dovodi Moralesa na vlast.

Priča o Moralesovom uspjehu je zaista kao holivudski san. Uzgajivač koke iz siromašne obitelji bavio se raznim poslovima, uspio je postati važni sindikalni lider, a zatim i popularni političar koji je 2005. postao predsjednik. Na vlast je doveo ljude 'iz naroda', pa je tako i bivša čistačica postala – ministrica. Mnogi tvrde da je, poput Evite Peron, on još jedan političar koji se koristi populizmom da dođe na vlast i okoristi se, no Evo uživa veliku podršku kao jednostavni vođa koji nacionalizacijama vraća bogatstva zemlje narodu. Prošli je tjedan zaigrao utakmicu na 5270 metra nadmorske visine, nakon što je FIFA zabranila održavanje međunarodnih nogometnih tekmi na tako velikim visinama. Predsjednik je postigao četiri gola i time potvrdio obljubljenost među narodom.

Bolivijski redatelj Tonchi Antezana izjavio je da film neće biti hagiografija. 'To je jednostavna priča, koja neće pokušavati uzdići Moralesa u superheroja – izjavio je skromni redatelj. Još od prošlog prosinca Antezana snima film u Boliviji s malim budžetom, s 53 glumaca, uglavnom naturščika, kao što će to biti i 1000 statista.

Britanska filmska kuće Buena Onda, koja je sufinancirala snimanje 'Božjeg grada', djelomično će financirati i ovaj film. Iako još nema nikakvih informacija o stranim koprodukcijama, pretpostavljamo da bi se i Moralesov kolega i drug Chavez mogao uključiti u financiranje i snimanje angažiranog filma. Tko zna, možda umjesto da glumi Chea, Benicio del Toro zaigra kao – Evo.

Komentari

Nema komentara.