Od Vikinga do Obame - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Od Vikinga do Obame

Od Vikinga do Obame

Mel i Leo su Vikinzi, Maria Callas traži dvojnicu za dva filma, a polubrat Baracka Obame neće u glumačke vode. 

s.p. 14.12.2009 0 komentara

Od Vikinga do Obame

Mel Gibson će režirati, a Leonardo DiCaprio će glimiti u povijesnoj drami o Vikinzima. DiCaprio je već dulje vrijeme fasciniran vikinškom kulturom, a Gibson voli snimati povijesne filmove kao što su 'Pasija' i 'Apocalypto'. Ovo će biti njihova prva suradnja, a povezao ih je producent Graham King koji je surađivao i s trećim slavnim imenom na ovom projektu - scenaristom Williamom Monahanom. U Kingovoj produkciji Monahan je radio scenarij za DiCaprijeve 'Pokojne', a Monahan i Gibson su surađivali u drami Martina Campbella 'Edge of Darkness'. Još nije poznato kakvu vikinšku priču je smislio Monahan, zna se samo da će snimanje početi u jesen 2010.

Najavljeno je i snimanje nekoliko biografija velike operne dive, Marije Callas. U produkciji britanskog Future Filmsa ekranizirat će se knjiga 'Tako ponosna, tako krhka' Alfonsa Signorinija, a kao glavne glumice spominju se i Anne Hathaway i Penélope Cruz. Priča će se fokusirati na vezu pjevačice s tajkunom Aristotelom Onassisom, a scenarij piše Niall Johnson ('Keeping Mum'). Vezom Onassisa i Callas bavit će se i druga ekranizacija biografije te dive, a u glavnoj ulozi spominje se Eva Mendes. Autor scenarija je oskarovac Julian Fellowes, a temelji se na biografskoj knjizi Nicholasa Gagea.

Obamin polubrat Mark nema glumačkih ambicija

A ako vam treba glumac za sve te projekte, ne zovite Marka Ndesandjoa. Polubrat Baracka Obame odbio je ulogu svećenika koju su mu nudili u jednom kineskom filmu i kaže da se želi fokusirati na pisanje i humanitarni rad. Trenutačno radi kao konzultant na jugu Kine, a očito je da ga slava - nimalo ne zanima!

Komentari

Nema komentara.