Umri jubito muški - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Umri jubito muški

Umri jubito muški

Najbolji od o najgorih bandova današnjice ima najskuplji spot svih vremena i poučak da krasti, rušiti i ubijati smijete ako to radite dobro. Muški.

n.k. 25.06.2007 0 komentara

Umri jubito muški

Prošlog kolovoza bespućima YouTube zbiljnosti zaplivao je spot za najnoviju stvar izvjesnog banda Guyz Nice koju je, dva mjeseca ranije newyorški Thrillist prozvao najgboljim od najgorih bandova današnjice.

Stvar se zvala 'Die Hard' i – kako joj i ime kaže – bila je rezime istoimenog serijala, genijalno smontiran iz originalnog filmskog materijala. Clip je brzinski postao You Tube hit, što je uskoro skužila i ekipa iz Fox studija i po hitnom postupku zabranila njegovo emitiranje.

Ali par mjeseci kasnije kad je svima postalo jasno koja se gužva sprema u šesnaestercu ljetne blockbuster sezone, ista ta ekipa iz Foxa platila je bandu da stvar opet 'ukrca' na YouTube, ali s dodatkom koji uključuje i kampanju za 'Die Hard 4.0'.


Guyz Nice: Die Hard

Fora, ha? Guyz Nice pozvani su na premijeru filma u Radio Music City Hallu, obasiplju ih intervjuima, a uvalili su se i na službeni DVD filma.

Fantastična sreća ili previše slučajnosti da bi bilo slučajno? Samo deset dana prije premijere 'Die Hard 4.0', Fox je objavio da od rujna kreće s vlastitim video servisom kojim želi konkurirati YouTubeu.

Hoće li se na kraju ispostaviti da je priča o Guyz Nice zapravo vrlo slična priči o 'Seven Minutes Sopranos', sedmominutnoj urnebesnoj rekapitulaciji prvih sedam godina serije Sopranos, koja je 'slučajno' YouTube pomela neposredno pred premijeru zaključne sezone? Poslije se, naime, otkrilo da ju je smontirao jedan od uposlenika HBO, na kojem se Tony & co vrte.

 
7 Minutes Sopranos

I Fox i band kunu se da je cijela stvar istinita i da ne muljaju. “Mi agresivno štitimo svoje intelektualno vlasništvo, ali tražimo, pozdravljamo i potičemo kretivne glasove na Internrtu, a u ovom slučaju stvarno nam se svidjelo što su napravili i mi smo to podržali'', objasnio je Chris Petrikin, glasnogovornik Foxa, New York Timesu i dodao: “Držali smo da će za sve biti korisno ako pristupimo bandu i zajedno s njima ga učinimo službenim i dostupnim kako bismo ga zajedničkim snagama mogli promovirati'.

Jedina je 'kvaka'u cijeloj priči činjenica da je Foxovcimaa trebalo nekoliko mjeseci da ustanove kako im se spot Guyz Nice zapravo sviđa, i to nakon što je već na web 'iscurio' ruski trailer za film, da bi se onda putem medija Bruce Willis prepucavao s komisijom koja dodjeljuje dobne predikate filmovima, i na kraju i sam postao – forumaš.

Definitivno najorginalnija web kampanja za neki film, već će tijekom vikedna za američki Dan nezavisnosti pokazati je li i - najdjelotvornija. O djelotvornosti samog MaCaina, povodom britanske premijere, raspisao se pak The Guardian navodeći kako je za gotovo svo rušenje i ubijanje u cijelom serijalu, uključujući i 230 nevnih civila u srušenom avionu iz drugog nastavka – kriv baš sam McCain. Pita čovjek: 'Kome trebaju teoristi pored takvih policajaca?'

Provjeriti možete u domaćim kinima početkom kolovoza.

Komentari

Nema komentara.