Glumačko - producentska burza - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Glumačko - producentska burza

Glumačko - producentska burza

Spacey uz kazalište ipak glumi i na filmu, Clooney i producira i glumi, Charlize glumi i producira kod scenarista-redatelja Arriage...

s.p. 12.07.2007 0 komentara

Glumačko - producentska burza

To je ptica! To je avion! To je Superman? Ne, to je Kevin Spacey u reprizi uloge Lexa Luthora. Kao što su eksperti za teatar već javljali, Kevin Spacey uskakao je iz svog matičnog teatra Old Vic na filmski set Supermana, a sada će to ponoviti. Spacey je redatelju Bryanu Singeru potvrdio svoj nastup u sequelu Supermana, i to uprkos vlastitim izjavama da ga filmska karijera više ne zanima. Nastavak prošlogodišnjeg Superman Returns, kreativno nazvan 'Superman: The Man Of Steel', trebao bi se početi snimati 2008., i izaći u kina 2009. Istovremeno, redatelja 'Supermana' Singer mora dovršiti jedan svoj drugi projekt - 'Valkyrie' s problematičnim Tomom Cruiseom. Nakon toga, Singer se prihvaća ovog spektakla, a očekuje se i nastup ostalih glumaca tog filmskog serijala, Brandona Routha kao Supemana i Kate Bosworth u ulozi Superljubavnice, pardon Lois Lane.  

George Clooney, osim što se uz glumu bavi i režijom, sve više zalazi u producentske vode. U jednom od filmova koji producira, 'White Jazzu' koji se radi prema romanu Jamesa Ellroya, Clooney će glumiti policajca koji pokušava razotkriti korupciju unutar policije u Los Angelesu. Osim toga, za kabelsku televiziju će producirati 'Doubting Thomas', dramu o obitelji teleevanđelista koja nakon propovjednikove bolesti upada u probleme. Scenarij za pilot će napisati glumac Peter Spears ('Suprotno od seksa'), a režirat će ga iskusni TV redatelj Brian Kirk ('The Tudors'). Clooney i njegov partner Grant Heslov već iskusni TV producenti, stajali su iza dokudrame Stevena Soderbergha 'K Street', a 2005. radili su i na mockumentary drami 'Unscripted'. Osim što kreira TV projekte, Clooney ne zaboravlja ni glumiti na filmu, pa se priča da bi u krimi komediji 'The Persuaders' mogao s Hughom Grantom utjeloviti plejboje koji putuju svijetom i zavode dame, usput rješavajući zločine... 

Charlize Theron će glumiti u 'The Burning Plain', drami koja je važna jer će biti redateljski debi velikog scenarista, Guillerma Arriage ('Babel'). Nakon što se posvađao sa svojim kućnim režiserom Innarituom, sada mu ostaje da sam režira svoje scenarije. Drama će se snimati u studenom, a lijepa Charlize, kao i drugi uspješni i bogati glumci, radit će i kao izvršni producent filma. Riječ je o strastvenoj ljubavnoj priči, koja se događa u različitim vremenima i na različitim mjestima, s likovima koji se pokušavaju oporaviti uz ljubav, oprost i iskupljenje. Detalji su još nepoznati.

Par glumaca na dobrom glasu pristalo je posuditi svoj glas i sinkronizirati engleskogovoreću verziju kontroverznog crtića 'Persepolis', koji je rađen prema autobiografskim iskustvima umjetnice iranskog porijekla, Marjane Satrapi. Među njima je Catherine Deneuve, a uz nju glumi i njena kći Chiara Mastroianni, koja će, kao i u izvornoj francuskoj verziji, tumačiti malu Satrapi. Ulogu napaćenog oca djevojčice preuzet će Sean Penn, a njezinog buntovnog ujaka sinkronizirat će jedan glumački amater – Iggy Pop. Rad na sinkronizaciji počinje ovo ljeto, a premijera se očekuje na filmskom festivalu u Torontu.
Komentari

Nema komentara.