Sean Penn šefuje Cannesom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sean Penn šefuje Cannesom

Sean Penn šefuje Cannesom

Američki glumac poznat po protivljenju Bushevoj politici presjedavat će žirijem slavnog Canneskog festivala u svibnju.

filmski.net 03.01.2008 0 komentara

Sean Penn šefuje Cannesom

Najveći filmski festival na svijetu sve otvorenije podupire ljevičarska uvjerenja. Novi predsjednik žirija, glumac i redatelj Sean Penn, suprostavlja se raku u Iraku, gorljivo brani ljudska prava i otvoreno kritizira Bushevu politiku – baš kao i 'Fahrenheit 9/11' Michaela Moora koji je 2004. dobio Zlatnu palmu za najbolji film.

'Posljednjih godina čini se da se diljem svijeta događa pomlađivanje filma -  promišljeni, provokativni, dirljivi i kreativni filmovi talentiranih filmaša, nove generacije u svijetu filma. Canneski festival već je dugo vremena epicentar za otkrivanje takvih novih valova diljem svijeta,' komentirao je Penn svoju izbor. 

Penn će se tako nastaviti niz slavnih filmaša koji su sjedili na čelu Canneskog žirija - Stephen Frears, Quentin Tarantino, Wong Kar-Wai, David Lynch, Emir Kusturica, Luc Besson... Ovogodišnji Caneski festival održati će se od 14. do 25. svibnja.

Inače, posljednjih dana Penn puni žute novinske stupce razvodom od supruge Robin Wright s kojom je bio u braku 11 godina, a imaju dvoje djece. Mnogo bolje ide mu na poslovnom planu – njegova putopisna drama 'Into the Wild' predvodi listu nominacija za nagrade Screen Actors Guild, što je dobar predznak u nadolazećoj trci za Oscara.

Komentari

Nema komentara.