Jeste li vi krupni crnac? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jeste li vi krupni crnac?

Jeste li vi krupni crnac?

Ako jeste, imamo ulogu za vas – traži se netko sličan pokojnom Notorious B.I.G.-u. Glumačko iskustvo nebitno, samo se morate svidjeti – njegovoj mami.

s.p. 13.08.2007 0 komentara

Jeste li vi krupni crnac?

Već prije par godina najavljivali smo biografski filmski projekt o Notorious B.I.G.-u, a producenti su veliki upitnik oko castinga konačno odlučili razrješiti – audicijom. Film 'Notorious' povlači se po studiju Fox već sedam godina, a  tek sada je odlučeno da će angažirati onog koji bude najviše sličio pokojnom reperu, bez obzira je li glumac ili ne.  

O tome tko će glumiti ubijenog repera odlučivat će i majka pokojnog repera, Voletta Wallace, koja je jedna od producenata tog filma, što znači da film vjerojatno neće biti previše kritičan prema B.I.G.-u. Ipak, neće se moći izbjeći spominjanje incidenata sa zakonom, Notorious je imao dosta problema sa drogom, oružjem i kolegama lakim na obaraču. To sve je na kraju i dovelo do B.I.G.-ovog ubojstva, a ušao je u povijest popa kao jedan od najvećih repera, što se vidi u albumima znakovitih naslova 'Ready to Die' i 'Life After Death'. Osim mame B.I.G.-a ('BIG Mamme' ?), film produciraju i Wayne Barrow i Mark Pitts, njegova dva bivša menadžera koji uz altruizam vjerojatno gaje i interese u vidu želje za dobrom reklamom koja će primoći prodaji  B.I.G.- ovih kompilacija.  


The Notorious B.I.G. - Mo' Money, Mo' Problem

Antoine Fuqua ('Dan obuke') se dugo spominjao kao glavni kandidat da režira film, ali mu se nije svidjela kontrola koju producenti imaju nad filmom, a ni to da Barrow i Pitts dolaze iz glazbene, a ne filmske industrije. Umjesto njega je kao redatelj uskočio George Tillman, poznat po drami o rasizmu u američkoj vojsci 'Časni ljudi'. Scenarij su napisali Reggie Rock Bythewood i Cheo Hodari Coker, hip-hop novinar koji je napisao Notoriousovu biografiju 'Unbelievable: The Life, Death, and Afterlife of the Notorious B.I.G.' 

I dok se na početku projekta spominjalo kako bi neke njegove slavne kolege (Li'l Kim, P. Diddy i Faith Evans) u filmu mogle igrati sebe, od te ideje se odustalo zbog toga što je prošlo dosta vremena, pa se sad traže mlađi glumci. To je i razlog zašto za ulogu Notoriousa nisu angažirali Foresta Whitakera, koji se činio idealnim za tu ulogu, ali 46-godišnji Whitaker je dvaput stariji od B.I.G. – a, koji je u vrijeme smrti imao samo 24 godine.   

U svakom slučaju, ako ste i vi muškarac tamnije puti ili barem dobro preplanuli, slobodne se možete prijaviti na audiciju, a informacije možete potražiti na sajtovima www.foxsearchlight.com/notorious, odnosno na www.biggiecasting.com. Upozoravamo vas da je, kao što mu ime i govorilo, g. Notorious B.I.G. bio i zloglasno velik, da ne kažemo i zaobljen, pa se od vas očekujete da budete - veličine jednog Jacquesa Houdeka. Sretno!

 

 

Komentari

Nema komentara.