Biografija Boba Marleya - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Biografija Boba Marleya

Biografija Boba Marleya

Get Up, Stand Up, Scorsese! Ima još glazbenih dokumentaraca koje moraš snimiti, a bliži se Marleyev rođendan, pa znaš što ti je činiti.

s.p. 08.02.2008 0 komentara

Biografija Boba Marleya

Nakon što je snimao majstore bluesa, folka, popa i rocka, Martin Scorsese će snimiti dokumentarac i o legendi reggaea, Bobu Marleyu. Povod tome je 65. godina od Marleyovog rođenja, što će biti 6. veljače 2010. Za taj datum predviđena je premijera filma. Marley je preminuo 1981. u svojoj 36. godini, a sve ove godine nije bilo uspješne ekranizacije njegovog života.
 
Film još nema naslov, ali ima par sigurnih suradnika. Marleyeva obitelj podržala je projekt pa će tako njegov sin Ziggy biti izvršni producent, a glavni producent Steve Bing (inače poznat kao otac djeteta Elizabeth Hurley). Bing je financirao i najnoviji Scorseseov glazbeni dokumentarac, 'Shine a Light' o Rolling Stonesima.

Taj je film jučer na Berlinaleu imao svoju premijeru, koja se već smatra najglamuroznijim festivalskim događajem. Policija je morala zatvoriti promet da spriječi navalu publike koja je htjela vidjeti članove legende Rolling Stonesa. Mick Jagger i društvo su se pojavili pred publikom u kojoj su viđeni Brian De Palma i Steven Soderbergh, par iz 'Kontrole' Sam Riley i Alexandra Maria Lara, te stari rokeri Patti Smith i Neil Young.

Scorsese već ima zavidan glazbeno-dokumentaristički opus. Osim što je snimio mjuzikl 'New York, New York' i spot za Michaela Jacksona ('Bad'), Scorsese je 1978. snimio koncert 'The Banda' u glazbenom dokumentarcu 'The Last Waltz', a 2001. je snimao i koncert posvećen New Yorku. 2003. je za serijal o bluesu pripremio epizodu 'Povratak kući', a vrhunac njegovog dosadašnjeg 'rokerskog' angažmana bio je epski 'Bob Dylan - Put bez povratka' od 205 minuta. Ukratko, on je više nego kvalificiran za dokumentarac o Marleyu – da ga angažiraju, vjerojatno bi napravio odličan hommage i Ðorđu Novkoviću.

Komentari

Nema komentara.