Veliki pjevači za velike filmove - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Veliki pjevači za velike filmove

Veliki pjevači za velike filmove

Za ljubitelje opere imamo priču sa britanskog 'Idola', za one koji više vole lakše note 'Boju purpura', a za repere biografiju Notorious B.I.G.-a.

s.p. 06.03.2008 0 komentara

Veliki pjevači za velike filmove

Što čini dobre pjevače zaista velikim? To što su krupni poput Jacquesa Houdeka? Neee, nego to što prema njihovim životima i projektima rade filmove. Prvi od velikih je Paul Potts /naslovna/, koji zaista ima priču kao stvorenu za film. Samozatajni Paul radio je kao prodavač mobitela, a svoju priliku je dobio tek 2007. kada je nastupio u TV showu 'Britain's Got Talent'. Pred umorni žiri taj je dan stao debeljuškasti i nervozni kandidat loših zubiju i najavio - opernu ariju. A kada je Potts počeo pjevati, publika je spontano zapljeskala, a žiri sasuzio.


Paul Potts obara publiku s nogu svojom opernom izvedbom

Potts je pobijedio na finalu showa s 2 milijuna glasova gledatelja i prodao album u 3 milijuna primjeraka. Sada Paramount priprema film o njegovom životu, a jedan od producenta će biti član žirija i kreator 'Britain's Got Talent', Simon Cowell, kojeg fascinira kako je Potts uspio iskoristiti svoju 'zadnju šansu' za uspjeh. Osim toga, ciničnom Cowellu je zanimljivo i kako Pottsa uspjeh nije izmijenio – 'osim što je popravio zube'.


Fantasia na Tony Awards pjeva 'I'm Here', pjesmu iz 'Boje purpura'

Cowell je bio član žirija i 'American Idola' 2004. kada se natjecala oscarovka Jennifer Hudson, a pobijedila je Fantasia Barrino. I Fantasia se posvetila glumi, debitirala je na Broadwayu u mjuziklu 'Boja purpura', rađenom prema romanu Alice Walker o teškom životu crnkinje u Americi. Filmsku inačicu već je snimio Spielberg, a iako je glumila i velika Oprah Winfrey, film je slabo prošao na Oscarima i u kinima. Oprah će sudjelovati i u novoj ekranizaciji, ali kao producentica, a Fantasiu opet čeka ista uloga koju je glumila u kazalištu.


The Notorious B.I.G. - 'Juicy', spot

Albume više ne snima pokojni reper Notorious B.I.G., ali se već godinama čeka snimanje njegove biografije 'Notorious'. Zadnja naša vijest bila je ona o audiciji za glavnu ulogu 'zloglasnog B.I.G.-a', a najnovija informacija je da su pronašli pravu facu za ulogu, crnog repera Jamala Woolarda. Notoriousova mama Voletta Wallace izjavila je da je Woolard 'talentiran i karizmatičan glumac', 'šarmantne osobnosti, srdačnog duha, predivnog osmisla za humor i prelijepog osmijeha'.

Zlobnici bi dodali da 'simpatični' Woolard ima još važnih sličnosti s Notoriousom, naime i on je bio diler, a i njega su jednom ustrijelili, no ne tako kobno. Producenti su i inače istakli da će umjesto profesionalnog glumca koji bi trebao učiti repati, radije uzeti repera bez glumačkog iskustva. U ostalom castu su ipak pravi glumci, najpoznatija zvijezda je Angela Bassett u ulozi Notoriousove majke. Film počinje sa snimanjem ovaj mjesec, a premijera je zakazana za siječanj - nadamo se bez pucnjave na crvenom tepihu!

Komentari

Nema komentara.