Lude osamdesete - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lude osamdesete

Lude osamdesete

Vraćaju se godine kiča – Wham možda uskrsnu na filmu, Leonardo uskrsava Atari video igrice, a Falco opet žari i pali. Rock me Amadeus!

s.p. 10.06.2008 0 komentara

Lude osamdesete

Melodični hitovi, boy-bandovi, natapirane frizure i odjeća koje se danas svi srame – to su bile osamdesete! Tada su hitove nizali momci Wham-ovci, a curice su vrištale za Georgeom Michaelom. Jedan od bivših menadžera Whama, Simon Napier-Bell, planira filmsku priču o toj grupi, ali kaže da sve još uvijek zavisi o Georgeu Michaelu.

Nekoliko filmaša zainteresirano je za projekt, no biografija Whama bez Whamovih pjesama bila bi besmislena, pa George mora amenovati upotrebu songova na filmu. Ako se sve sredi, film s budžetom od 50 milijuna funti pratio bi najuspješnije razdoblje benda, od 1983. do 1985. A čak i da film ne ispadne dobar, možda bar ispadne zabavan kao parodija Whama u 'Glazbi i stihovima'.


Ako će Georgea Michaela glumiti Hugh Grant, to bi moglo izgledati ovako – spot iz 'Glazbe i stihova'.

A cinični menadžeri će sigurno reći da jedino s mrtvim zvijezdama nema problema. Tako nije bilo frke s pripremom biografije najpoznatijeg austrijskog pop-rockera, pokojnog Falca. Film je već snimljen i imao je premijeru u Austriji, a od prošlog tjedna igra i u Njemačkoj. Glazbena biografija zvijezde iz 80-tih ima neobičan naslov - 'Falco – Verdammt, wir leben noch' iliti u slobodnom prijevodu – 'Falco - kvragu, još smo živi'.

Obožavatelji autora hitova kao što su 'Rock Me Amadeus' i 'Jeanny' sigurno će napuniti kina, iako kritičari baš i nisu zadovoljni. Filmu se zamjera nategnuta biografija, dobar ali premlad glumac, te slaba rekonstrukcija koncerata koji na filmu 'zvuče poput karaoka'. Ipak, ovo oživljavanje osamdesetih ima i svojih dobrih strana – priču o Falcu pripovjeda konobarica, a nju glumi nitko dugi doli Grace Jones!


'Falco – Verdammt, wir leben noch', r: Thomas Roth, trailer

Osim industrije pop-glazbe, 80-te su obilježili kompjuteri i videoigre. Nakon Howarda Hughesa, Leonardo DiCaprio glumit će još jednog uspješnog poduzetnika, Nolana Bushnella koji je 1972. osnovao Atari i omogućio razvoj arkadnih igara, igraćih konzola i kućnih računala za široke mase. Priču o kompjuterašu čiji su izumi obilježili industriju zabave producirat će i sam DiCaprio, preko svoje tvrtke Appian Way.

A ako ste žensko i žarko želite na ekran, nudi vam se uloga koja je 80-tih bila jako popularna – vrišteća cura koja bježi od manijaka u teen-horroru. Televizijska kuća VH1 priprema reality show 'Scream Queens', u kojem traži nepoznate glumice da se natječu za ulogu 'kraljice vriska' u hororcu. Deset kandidatkinja natjecat će za ulogu u osam jednosatnih epizoda, imat će svog instruktora glume, a njihov napredak u glumi ocjenjivat će (još neimenovani) redatelj iz Lionsgatea. Želimo sve najbolje pobjednici, a ostalima savjetujemo da ne vrište previše kada izgube!  

Komentari

Nema komentara.