Iz otmičarskih ruku na film - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Iz otmičarskih ruku na film

Iz otmičarskih ruku na film

Priču o otmici i oslobođenju kolumbijske političarke svi žele vidjeti na filmu: ona sama, njezin muž, ostali zatočenici - svi osim otmičara.

s.p. 09.07.2008 0 komentara

Iz otmičarskih ruku na film

Oslobađanje kolumbijske političarke Íngrid Betancourt inspirirat će ne jedan, već nekoliko filmskih projekata. Betancourt se 2002. kandidirala na predsjedničkim izborima, a kada je svoju kampanju htjela odraditi na kriznom području Kolumbije, otele su je Revolucionarne oružane snage Kolumbije (FARC). Nju i još 14 talaca (3 Amerikanca i 11 kolumbijskih policajaca i vojnika) držali su u zatočeništvu šest i pol godina, a 2. srpnja su kolumbijske snage sigurnosti uspjele zavarati otmičare i osloboditi cijelu ekipu. Ne treba biti filmski ekspert da bi se zaključiLo da priča naprosto vrišti za ekranizacijom.

Glavna zvijezda filmova će, dakako, biti Íngrid Betancourt kao hrabra političarka, a producenti već kontaktiraju i nju i ostale bivše zatočenike. Priča se da je Betancourt u kontaktu s Susannah Lea, književnom agenticom koja je osigurala uspješnu ekranizaciju 'Skafandera i leptira' ('The Diving Bell and the Butterfly'). Betancourt je izjavila da planira napisati i kazališnu dramu o svojim doživljajima i pokazati kako ljudi imaju i svoju mračnu stranu. Amerika je plodno tlo za TV filmove o dramama iz stvarnog života, pa ne čudi da i trojica američkih talaca s američkom agencijom dogovara ekranizaciju svojih sudbina - Amerima je, naravno, sudbina njihovih momaka važnija od kolumbijske heroine.


TV reportaža o oslobađanju Íngrid Betancourt koja opisuje događaj kao 'priču iz holivudskih scenarija'.

U pričama oko adaptacije spominje se i kolumbijski hit redatelj Simon Brand, čiji je plan je također rekonstruirati akciju spašavanja, koja bi bila ispričana iz američke, kolumbijske i francuske perspektive. Betancourt uz kolumbijsko ima i francusko državljanstvo, oko pregovora za oslobađanje angažirao se i premijer Sarkozy, pa će dio priče biti smješten i u Francuskoj.

S kolumbijskom vladom oko snimanja filma pregovara i producent Scott Steindorff ('Ljubav u doba kolere') koji bi opisao akcijsku pozadinu slučaja, tj. pokazao kako su kolumbijske snage vješto izvele oslobađanje. A venecuelanska glumica i ljepotica Patricia Velasquez ('Mumija') će adaptirati memoare još jedne žrtve ovog slučaja - muža hrabre Ingrid, Juana Carlosa Lecompte. On je u svojoj knjizi 'Searching for Ingrid' opisao svoju osobnu borbu, a Velasquez je već najavila da će film imati izmijenjeni kraj. U ranijoj verziji film je imao poetski, otvoreni kraj s pozivom na oslobađanje ingrid i ostalih, a sada se život sam pobrinuo za happy end.

Komentari

Nema komentara.