Napokon burza! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Napokon burza!

Napokon burza!

Robert Downey Jr. je najtraženiji glumac - biti će novi Sherlock, a zatim opet Iron Man. Stiže novi Robocop, a Tarantino ima odličnu 'Kopilad'.

s.p. 11.07.2008 0 komentara

Napokon burza!

Tko će biti najveći od svih detektivskih junaka - Sherlock Holmes? Sacha Baron Cohen glumit će u komediji Judda Apatowa, no snima se još jedna ekranizacija, ona u režiji Guya Ritchieja. I njegovog Holmesa utjeloviti će zvijezda - Robert Downey Jr. Zlobnici bi dodali da se u književnim predlošcima A.C. Doylea spominje Holmesova sklonost opijumu i kokainu, pa će Downey tako opet biti u prilici da realistično prikaže ono u čemu ima puno iskustva - ovisnost.

Downey se nedavno proslavio ulogom stripovskog superjunaka, 'Iron Mana', a sada bi trebao imati posla i u nastavku. Marvel se konačno dogovorio s redateljem 'Irona Mana', Jonom Favreauom /naslovna/ koji je režirao prvi, superuspješni film o 'željeznom junaku'. Favreau inzistira na većoj plaći, ali i na ozbiljnijim pripremama, scenarij još nije gotov a studio već najavljuje premijeru u travnju 2010.

Još jedan metalizirani junak sprema se uskrsnuti - Robocop. Pričalo se da bi se film trebao raditi u 3D tehnici (koja privlači klince), pa su se mnogi zabrinuli da ova verzija 'Robocopa' neće biti krvava i satirična kao ona Verhoevenova. Ipak, zadnja vijest je da bi redatelj rimejka 'Robocopa' trebao biti Darren Aronofsky, s kojim se još razgovara o projektu. Aronofskog se razmatralo i kod snimanja novog serijala o Batmanu, ali je Darren ispao premračan i za 'Viteza tame'. Ako bude izabran, od redatelja 'Rekvijema za snove' očekuje se puno mizantropije i inovativnosti, pa možda i rimejk bude dostojan izvornika.

'Elfquest', kultni strip čiji koautor je i jedna žena -  Wendy Pini.
Scenarij 'Inglorious Bastardsa' Quentina Tarantina počeo je kružiti Netom, a reakcije su vrlo pozitivne: izgleda da se stari majstor vratio u formu. Glavni junak ove lude priče je poručnik Aldo Raine, a ta uloga je navodno ponuđena Bradu Pittu. Raine vodi ekipu žestokih vojnika nazvanih 'Kopilad', koji odlaze u završnu misiju, i to upropastiti premijeru nacističkog propagandanog filma u Parizu. Ostatak scenarija plovi po eksploatacijskim motivima, u akcijskim scenama Nijemcima se razbijaju glave bejzbolskim palicama, a povijesne činjenice i nisu bitne Tarantinu. Prvi recenzenti već uspoređuju film s 'Reservoir Dogs', 'Paklenim šundom' i 'Kill Bill', posebice jer se unutar film planira i jedna uobičajena Tarantinova posveta, ovaj put će to biti crno-bijela scena u stilu 'novog vala'. Zaključak jednog fana: 'Ako je netko lud da to financira, ovaj film će biti impresivan!'

A tko će financirati ekranizaciju erotiziranog stripa o vilenjacima? Čini se Warner Bros. Kultni strip Elfquest bio je inspiriran Tolkienom, ali je imao dosta odrastao pristup - u ovom fantasyju bilo je i magije i ratova i - seksa. Priča se vrti oko plemena vilenjaka Wolfriders, koji se u stranom svijetu Abodeu bore protiv trolova, susreću primitivne ljude i otkrivaju da nisu jedino vilenjačko pleme na planetu. Rad na scenariju, režiji i produkciji povjeren je Rawsonu Thurberu poznatom po komediji 'Pazi, lopta'. Još je misterij da li će film biti animirani ili igrani, a možda bude u trendu pa bude - oboje.

Komentari

Nema komentara.