Canneski miljenik Tarantino predsjeda festivalskim žirijem - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Canneski miljenik Tarantino predsjeda festivalskim žirijem

Canneski miljenik Tarantino predsjeda festivalskim žirijem

Žirijem glamuroznog filmskog festivala u Cannesu ove će godine, po izboru organizatora, predsjedati američki redatelj Quentin Tarantino, javlja Variety.

15.02.2004 0 komentara

Canneski miljenik Tarantino predsjeda festivalskim žirijem

Obostrane su simpatije ove godine postavljene na višu razinu. Nije tajna da između Američkog redatelja i Cannes Film Festivala postoji velika doza ljubavi, naime, Tarantinov je prvijenac 'Reservoir Dogs' daleke 1992. uvršten u službenu konkurenciju festivala, a 'Pulp Fiction' je dvije godine kasnije okrunjen Zlatnom palmom.

Ove godine pripala mu je čast odraditi težak i odgovoran posao predsjednika festivalskog žirija. 'Za mene je to velika čast, svojevrsna krunidba mog rada koji je u potpunosti posvećen mojoj najvećoj opsesiji, filmu.', kazao je Tarantino vidno uzbuđen.

Već smo vas obavijestili da je premijera drugog dijela 'Kill Billa' odgođena i umjesto u veljači, zakazana za travanj ove godine. No, kako nam nije stran način rada hollywoodske mašinerije, naveli smo veliku mogućnost da film doživi i kasniju premijeru, a sve glasnija šuškanja mogla bi dokazati da smo bili u pravu.

Naime, postoje insinuacije da će 'Kill Bill vol II' premijerno biti prikazan na Cannes Film Festivalu koji se održava od 12. do 23. svibnja. Mada je izbor Tarantina za predsjednika žirija već dovoljan razlog da se to ne desi, govorkanja se nisu stišala. A za film je uvijek dobro da se o njemu priča.

Komentari

Nema komentara.