Bez dobre priče nema ni 'Batmana 3'! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bez dobre priče nema ni 'Batmana 3'!

Bez dobre priče nema ni 'Batmana 3'!

Redatelj posljednjeg, megauspješnog Batmana, Christopher Nolan, pita: Znate li neke dobre treće nastavke iz filmskih serijala?

s.p. 28.10.2008 0 komentara

Bez dobre priče nema ni 'Batmana 3'!

Britanski redatelj Christopher Nolan još uvijek ne sprema nastavak Batmana, a da li će ga snimati i kada - ne zna ni on sam. Iako smo već prenijeli neke informacije da se priprema nastavak 'Viteza tame', Nolan se drži onog načela - ako nema (dobre) priče, nema ni filma. Zarada 'Viteza tame' širom svjetskih kina procjenjuje se na oko milijardu dolara, a Nolan u intervjuu za Los Angeles Times priznaje da još ni sam ne zna tajnu tog uspjeha.

Sve te silne brojke su mu preapstraktne, a jedino što ga je zanimalo kod snimanja je bilo to kako da razvije priču (i zadrži publiku) u odnosu na prvi svoj film o Batmanu, 'Batman: Početak'. Proveo je preko 6 godina snimajući filmove o Batmanu, i veseli ga što tako puno ljudi osjeća pozitivan stav prema njegovoj 'opsesiji'. Zabavljalo ga je snimanje tako velikog filma kao što je 'Vitez tame', i to s IMAX kamerama, a možda uskoro snimi i neki mali, intimniji film.


'Vitez tame' - može li Nolan nadmašiti svoj najveći uspjeh?

Na pitanje da li je prilikom pisanja scenarija 'Viteza tame' planirao povratak Jokera u trećem filmu, odgovara da se uvijek bavi samo s jednim filmom istovremeno, a da ništa tijekom snimanja ne čuvaju za nastavak. Istina, na kraju prvog nastavka, filma 'Batmana: Početak', Nolan je snimio scenu u kojoj se indirektno najavljuje dolazak Jokera, ali kaže da je to napravio samo kako bi zaokružio priču o stvaranju Batmana.

Ocjenjuje da je pokojni Ledger napravio izvanredan lik kojeg bi mogli vidjeti u bezbroj filmova, a posebno mu je bio zanimljiv paradoks o dva ubojita suparnika koji ne žele ubiti jedno drugoga. Batman iz moralnih razloga ne ubija, tj. čiti to samo ako je prisiljen, a Joker ne želi ubiti Batmana jer bi izgubio dostojnog protivnika.   

U svakom slučaju, o snimanju još jednog velikog filma o Batmanu još je prerano govoriti, bar dok Nolan ne nađe priču koja će ga zaokupiti. Priznaje da u biti nema puno dobrih trećih filmova, no kaže da se isto govori i za druge filmove u serijalu - a on je s 'Vitezom tame' baš uspio u stvaranju velikog nastavka.

Komentari

Nema komentara.