Ima li išta pametnog na YouTube-u? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ima li išta pametnog na YouTube-u?

Ima li išta pametnog na YouTube-u?

Onion se sprda s korisnicima You Tubea koji objavljuju svoje loše videe. Ali You Tube zaista nudi i nešto dobro – besplatne filmove i serije!

s.p. 14.11.2008 0 komentara

Ima li išta pametnog na YouTube-u?

Satirični sajt Onion (kojeg smo posebno predstavili ovdje) našao je novu metu za zafrkanciju - You Tube i njegove neinventivne korisnike. Na Onionu su objavili 'vijest' da You Tube pokreće natječaj vrijedan 100.000 dolara u kojem od korisnika traži samo da za promjenu uploadaju i pokoji dobar video. Kriterij dobrog videa je da je gledljiv i da je zabavan i ljudima koji nisu s autorom u rodu. Organizatori predlažu natjecateljima da isprobaju nove tehnike snimanja: da snime i zvuk, da gledaju u kameru dok govore u nju, da snimaju trijezni itd.

Istovremeno, anketirani korisnici priznaju da im nikad nije palo napamet raditi dobar video, a i da je teško gledati u kameru i paziti da kažeš nešto pametno. Na kraju se najavljuje rubrika 'zaista dobar video' na kojoj bi se trebali pojavljivati kvalitetni videi, samo što je trenutačno prazna. Istina, sada već i na pravom You Tubeu možete naći ovaj šaljivi video Oniona i to baš pod oznakom - 'zaista dobro'.

A ako se želite pobliže upoznati sa satiričarima koji stoje iza Oniona, predlažemo da posudite film 'TV Onion' koji je upravo došao u videoteke.


'Natječaj You Tubea' – dajte nam nešto pametno!

Dok se Onion sprda s njima, You Tube zaista nudi nešto dobro i zabavno - dugometražne filmove nastale u holivudskoj produkciji. Postignut je dogovor između filmske kuće MGM i You Tubea, te će korisnici You tubea moći besplatno pogledati mnoge klasične filmove i TV serije. I to u punom trajanju!

Za početak su najavljeni naslovi poput starog TV showa 'American Gladiator' i ne baš uspjeli film 'Zaštitnik', ali slijedi i klasik westerna - 'Sedmorica veličanstvenih'. Prije toga, u listopadu, postignut je sporazum i s CBS-om koji će You Tube opskrbiti serijama iz svoje arhive - među njima su klasici kao što su 'Zvjezdane staze' i 'Beverly Hills'.

Loša vijest? E, pa kao i svaka komercijalna televizija, tako će i ova internetska živjeti od reklama koje će se puštati uz filmove i serije. Ni ovaj projekt nije pokrenut iz entuzijazma, nego zbog pritiska konkurencije (Hulu) koja je prva počela besplatno emitirati dugometražni komercijalni program. Stoga i You Tube prestaje s orijentacijom na kratke filmove, a nadamo se da će se fokusirati i na – pametne sadržaje. (Podsjećamo vas da i Filmski.net ima svoj YouTube kanal na kojem možete pogledati hrvatske trailere nadolazećih filmova.)

Komentari

Nema komentara.