Mrtvi reperi su isplativi reperi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mrtvi reperi su isplativi reperi

Mrtvi reperi su isplativi reperi

Sprema se još jedna reperska biografija u kojoj glavni junak na kraju balade popije metak. Priča o Run DMC-u najavljuje se kao 'tvrđa od kože'.

s.p. 30.01.2009 0 komentara

Mrtvi reperi su isplativi reperi

Cheo Hodari Coker se specijalizirao za posebni podžanr - biografije (ubijenih) repera. Coker je napisao scenarij za biografiju Notorious B.I.G.-a 'Notorious', a sada sprema još jedan jako sličan film. Adaptirat će za film biografsku knjigu Billa Adlera 'Tvrđi od kože: Uspon Run DMC-a, autorizirana biografija'. Osim toga, Coker će zajedno s piscem Adlerom sudjelovati na snimanju filma kao izvršni producent, a Adler će sigurno imati razne korisne savjete jer je godinama radio kao publicist grupe Run DMC o kojoj je u filmu i riječ.

Run DMC smatraju se za jedne od prvih hip-hop superzvijezdi. Grupu su sačinjavali Joseph 'Run' Simmons, Darryl 'DMC' McDaniels i Jason 'Jam Master Jay' Mizell koji je doživio tragičnu sudbinu mnogih repera - 2002. je ustrijeljen u svom Queens studiju i nakon toga preminuo. Zbog toga mnogi ovaj projekt povezuju s aktualnom filmskom biografijom Christophera Wallace zvanog 'Zloglasni', jer ubijeni reperi brže ulaze u legendu nego oni živi.

 
'It's Like That' - Run DMC.

Run DMC su slavu stekli hitovima kao što su 'It's Like That', 'It's Tricky', 'My Adidas' i 'Walk This Way'(s Aerosmithom), prodavali su ploče u platinastim nakladama i promicali rap preko MTV-a. Nakon Mizellove smrti su prestali s radom, a producenti se nadaju da će pristati na suradnju pri snimanju filma i tako pripomoći stvaranju velikog filma o hip-hop pokretu iz 80-tih.

Komentari

Nema komentara.