Almodovarov novi film otvara Cannes Film Festival - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Almodovarov novi film otvara Cannes Film Festival

Almodovarov novi film otvara Cannes Film Festival

'Bad Education', autobiografsko filmsko ostvarenje živopisnog Španjolca, otvorit će ovogodišnje, 57. izdanje Cannes Film Festivala, javili su organizatori.

21.02.2004 0 komentara

Almodovarov novi film otvara Cannes Film Festival

Ovom su informacijom prekinute sve glasine da bi se u ulozi 'festivalskog otvarača' trebao naći i film predsjednika žirija, Kill Bill Vol2, Quentin Tarantina. No, nije isključena mogućnost da će se film prikazati izvan glavne konkurencije.

O filmu Pedra Almodovara 'Bad Education' nedavno smo pisali malo opširnije pa ako spadate u fan klub - informirajte se. Ukratko, film vrvi autobiografskim elementima, a prati dvojicu prijatelja, od kojih je jedan filmski redatelj, i njihove životne priče. Gael Garcia Bernal ('I tvoju mamu također', 'Pasja ljubav') u glavnoj je ulozi, a društvo mu prave Fele Martinez i Javier Camara, glumci s kojima je Almodovar dosad već surađivao.

Nije poznato da li će se film, uz to što mu je pripala čast da otvori festival, natjecati u glavnoj konkurenciji za neku od nagrada jer je redatelj u javnosti poznat i kao osoba koja zazire od festivalskog paradiranja. Bez obzira na rijetku i gotovo nikakvu festivalsku prezentaciju svojih uradaka, Almodovar je jedan od financijski najisplativijih art redatelja. 

Fele Martinez i Gael Garcia Bernal

Ovo će biti i svojevrsni pionirski zadatak za Almodovarov film jer, vjerovali ili ne, ovo je prvi put da neki španjolski film otvara Canneski festival, a istog tog dana kreće i u redovnu kino distribuciju u cijeloj Francuskoj. Za redatelja, Cannes nije nepoznanica; 1992. bio je član žirija, a 1999. njegov je film 'Sve o mojoj majci' nagrađen Zlatnom palmom kao najbolje redateljsko ostvarenje. 

No bez obzira na udomaćenost, kada je doznao da će 'Bad Education' imati čast prvoga, Almodovar se izuzetno razveselio '... ponovo sam bio mladić koji radi filmove na svojoj super osmici i kojemu festival u Cannesu predstavlja najveći filmski festival koji možete zamisliti....' i u svom daljnjem emocionalnom govoru zahvale istaknuo Francusku kao '...vrlo blagonaklonu mojim filmovima, čak i više nego rodna Španjolska.'

www.festival-cannes.com
www.pedroalmodovar.es

Komentari

Nema komentara.