Houdini - ime za filmsku čaroliju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Houdini - ime za filmsku čaroliju

Houdini - ime za filmsku čaroliju

Jedan od najvećih pravih 'čarobnjaka' dobit će film u kojem će biti predstavljen kao junak veći od života - Bond s početka stoljeća!

s.p. 27.03.2009 0 komentara

Houdini - ime za filmsku čaroliju

Hollywood se sprema lansirati novog superjunaka - Harryja Houdinija. Umjesto klasične biografije o poznatom iluzionistu, u planu je akcijski triler s junakom koji se najavljuje kao 'mješavina Sherlocka Holmesa i Indiane Jonesa', a ima i nekih osobina Jamesa Bonda.

Film će se raditi prema knjizi 'The Secret Life of Houdini: The Making of America's First Superhero'. Ta biografija tvrdi da je Houdini radio kao britanski špijun i umalo postao savjetnik ruskog cara. Houdini je predstavljen kao stručnjak za varalice koji je razotkrio prevarante iz jedne sekte, što ga je na kraju koštalo života.


Trailer za 'Death Defying Acts', nedavni film o Harryju Houdiniju.

Još se ne znaju detalji oko imena redatelja i glumaca, no prava na ekranizaciju navedene knjige otkupio je Summit Entertainment koji nakon 'Sumraka' pokušava napraviti još jedan veliki filmski hit. Filmska industrija se već duže vrijeme zanima za iluzioniste, a uz filmove kao što su 'Iluzionist' i 'Prestiž' studiji su stalno pokušavali ekranizirati Houdinijev život.

Uz film o Houdiniju spominjala su se imena Roberta Zemeckisa, Paula Verhoevena, Anga Leeja i Toma Cruisea, a jedan od posljednjih sličnih projekata bila je fikcionalna biografija 'Death Defying Acts' s Guyom Pearceom kao Houdinijem i Catherine Zetom-Jones kao njegovom ljubavnicom. Vidjet ćemo hoće li u ovoj novoj priči biti dovoljno čarolije - da privuče publiku!

Komentari

Nema komentara.