Harry Potter - magično uspješan! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Harry Potter - magično uspješan!

Harry Potter - magično uspješan!

Film o mladom čarobnjaku počinje osvajati top-liste gledanosti, očekuje se da postane najuspješnija franšiza i porazi čak i nepobjedivog - Jamesa Bonda!

s.p. 15.07.2009 1 komentara

Harry Potter - magično uspješan!

Danas u cijelom svijetu počinje kino distribucija 'Harryja Pottera i Princa miješane krvi', filma koji će potvrditi status Harryja Pottera kao najuspješnije franšize svih vremena. Prvih 5 filmova iz serijala zaradili su približno 4 i pol milijardi dolara, a najveći konkurent na polju franšize je serijal filmova o Jamesu Bondu koji je trenutačno ispred Pottera, sa zaradom od pet milijardi dolara.

Ipak, to je samo privremeno - 'Princ miješane krvi' još praktički nije ni počeo igrati, a već obara rekorde! Očekuje se da će u roku mjesec dana sigurno prešišati Bonda i pet milijardi, MovieTickets.com je objavio da je već u pretprodaji rasprodao oko 1000 projekcija, što je više i od 'Transformersa 2'. I drugi internetski prodavač, Fandango, objavio je da se 'Princ miješane krvi' prodaje brže od ostalih filmova iz serijala, ali i brže od bilo kog filma ove godine.

Jedan od razloga takve navale fanova je odgađanje premijere filma, koja je prvobitno bila zakazana za studeni 2008., ali ju je zatim studio pomakao za čitavih 8 mjeseci. Sada obožavatelji hrle na ovaj, a zatim će i na ostale filmove iz serijala - slijede još dva nastavka prije nego se završi filmska saga o popularnom čarobnjaku. Tek onda će James Bond moći uzvratiti udarac 'magičnom' Potteru. Za razliku od ekranizacija Pottera, Bondovi nisu toliko vezani uz adaptaciju određenih knjiga, pa će u budućnosti agent 007 možda opet zasjesti na čelo top-liste najvećih franšiza.

Komentari
A: matea 17.07.2009 Pogledaj profil

nažalost, film je samo prosječan.