Svi su ludi za Harryjem! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svi su ludi za Harryjem!

Svi su ludi za Harryjem!

Čarobnjak Potter je začarao publiku - puna su kina od Amerike do Japana, a dio obožavatelja njemu u čast mijenja i prometne znakove!

s.p. 22.07.2009 0 komentara

Svi su ludi za Harryjem!

Harry Potter još ne gubi ništa od svoje čarolije! Kao što smo i najavili, serijal o Potteru polako, ali sigurno postaje najveća franšiza svih vremena. 'Harry Potter i Princ miješane krvi' može se pohvaliti najvećom zaradom ikad ostvarenom za jednu međunarodnu premijeru filma. U SAD-u i Kanadi je zaradio 158 milijun, a u ostatku svijeta 236 milijuna, što zajedno čini 394 milijuna dolara. U Velikoj Britaniji bilježi blizu 20 milijuna funti zarade u prvom vikendu, pa je već postao najisplativije otvaranje 2009. godine.

I Japan je poludio za Potterom, nedavno se 10000 Japanaca prijavilo na natječaj showa Karakuri Terebi jer je nagrada bila zaista primamljiva - posjet setu Harryja Pottera i intervju s Danielom Radcliffeom i ostalim glumcima. Treba li i spominjati da se mlada pobjednica gotovo onesvijestila kada je uspjela vidjeti Radcliffea, razgovarati s njim i - dotaknuti ga!


I u Japanu vlada histerija za Potterom.

U Hrvatskoj je tek održana pretpremijera 'Princa miješane krvi', a već se traži karta više. U sklopu 56. festivala igranog filma u pulskoj Areni je održana prva projekcija najnovijeg Pottera, a zbog iznimno velike potražnje za ulaznicama sutra će se u Istarskom narodnom kazalištu održati još dvije reprize, u podne i u 18 sati.

No, imamo i loših vijesti o potteromaniji. Veliki fanovi Harryja Pottera počeli su ostavljati poruku 'Zaustavite Voldemorta'('Stop Voldemort'), i to tako da flomasterima dopisuju 'Voldemort' na crvene prometne znakove s natpisom 'STOP'. Takve poruke zapažene su i u Velikoj Britaniji i u SAD-u, stotine znakova je išarano i moraju biti zamijenjeni. Razumijemo da potteroljupci ne vole zlog čarobnjaka Voldemorta, ali bilo bi bolje da odaberu drugi način za borbu protiv njega - ovako i oni stvaraju kaos, baš kao da su na strani Zla!

Komentari

Nema komentara.