Vinnie Jones postaje Arkan - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vinnie Jones postaje Arkan

Vinnie Jones postaje Arkan

Glumac poznat po filmovima Guya Ritchieja nastupit će kao Arkan u filmu o životu nedavno poginulog bolivijsko-hrvatskog pustolova Chica.

s.p. 20.07.2009 0 komentara

Vinnie Jones postaje Arkan

Sprema se 'The Filthy War', američko-britanski film koji se bazira na istinitoj priči iz Domovinskog rata, a glavni junaci bit će pokojni Eduardo Flores-Chico i Željko Ražnjatović-Arkan. Ulogu zloglasnog srpskog zapovjednika Arkana dobio je Vinnie Jones, poznat po ulogama žestokih momaka u filmovima Guya Ritchieja kao što su 'Zdrpi i briši' i 'Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške'. S druge strane, Rupert Graves je poznat po ulogama 'finih momaka' u brojnim TV serijama i filmovima Jamesa Ivoryja ('Maurice', 'Soba s pogledom'), a u ovom filmu tumačit će kontroverznog Chica.

Chico je nadimak bolivijskog ratnog dopisnika Eduarda Floresa koji se kao dobrovoljac uključio u Hrvatsku vojsku, njegovo ime spominjalo se u vezi nekih ratnih zločina, a u travnju ove godine ubila ga je bolivijska policija zbog navodnog pokušaja atentata na bolivijskog predsjednika Evu Moralesa. O Chicovim avanturama već je 2001. snimljen jedan film, 'Chico' koji je dobio nagradu za režiju na festivalu u Karlovym Varyma. Priča filma 'The Filthy War' temelji se na Chicovim memoarima, a za redatelja je angažiran John Irvin, poznat po nekoliko ratnih klasika - 'Hamburger Hillu' i 'Psima rata'. Snimanje počinje na proljeće na lokacijama u Mađarskoj.

 

 

Komentari

Nema komentara.