Napokon Hendrix - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Napokon Hendrix

Napokon Hendrix

Ako njegova polusestra da svoj blagoslov, Jimi Hendrix trebao bi napokon dobiti celuloidnu posvetu – biografski film. 

z.m. 21.08.2009 0 komentara

Napokon Hendrix

U godini kada se obilježava 40 godišnjica održavanja Woodstocka filmaši su se prisjetili glavne zvijezde tog događanja, Jimija Hendrixa. Filmsku biografiju ove glazbene legende želi snimati producentska kuća prigodnog imena Legendary, koja se nada da će uspjeti priskrbiti prva na ekranizaciju.

Naime, svi dosadašnji pokušaji da se snimi igrani film o Hendrixu propali su zbog pregovora oko autorskih prava na njegovo naslijeđe i glazbu, koje drži Hendrixova polusestra Janie Hendrix. Među projektima koji su dosada otpali bili su i oni u kojima su Hendrixa trebali utjeloviti Lenny Kravitz ili Andre Benjamin iz Outkasta. Legendary priprema drugačiju strategiju – prvo će snimiti film, a zatim se upustiti u pravne pregovore.


Hendrixov nastup na Woodstocku

Ako film ipak dospije u kina, u njemu će biti prikazano razdoblje Hendrixova života od  perioda provedenog u američkoj vojsci, preko dana velike slave i nastupa na Woodstocku pa sve do njegove smrti u Londonu 1970. godine. Zasada se ne zna tko bi mogao dobiti glavnu ulogu.

James Marshall Hendrix poznatiji kao Jimi Hendrix rodio se u Seattleu 27.11.1942. godine. Njegova solo karijera (od izlaska prvog singla 1966. pa sve do smrti 1970.) trajala je svega četiri godine. Zbog obaveze se 1961. godine prijavljuje u vojsku, a već sljedeće godine otpušten je radi teške ozljede koja je uslijedila nakon skoka s padobranom. Nakon povratka iz vojske započinje glazbenu karijeru. Svirajući svoj Fender Stratocaster iza leđa i iza vrata, pa čak i zubima, svojim je showom privukao i mnoge poznate glazbenike (Eric Clapton, Jeff Beck...) na svoje svirke. Preminuo je 18.09.1970. zbog prekomjerene doze tableta za spavanje. Posljednje riječi koje je napisao noć prije smrti bile su: "The Story Of Life Is Quicker Then The Wink Of An Eye The Story Of Love Is Hello Goodbye Untill We Meet Again". Više o Hendrixu čitajte na Muzika.hr.

Komentari

Nema komentara.