Božićna filmska trpeza - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Božićna filmska trpeza

Božićna filmska trpeza

HTV nudi crtiće, 'Pirate s Kariba', 'Zameo ih vjetar' i braću Coen, RTL ima 'Sam u kući' i Harryja Pottera, a Nova 'Karate Kida' i 'Redovnice nastupaju'.

s.p. 24.12.2009 0 komentara

Božićna filmska trpeza

Evo razdoblja kada većina filmova na televiziji u naslovu ima 'Božić' i 'Djed Mraz'. Filmofili se mogu radovati jer većinu TV programa čine filmovi, no opet - većinu filmova smo već vidjeli sto puta, a dosta njih još i prošlog Božića! Pročešljali smo filmske programe nacionalnih hrvatskih televizija i eto što smo našli:

HTV ima uvjerljivo najbogatiji i najbolji filmski program - valjda je tu završio novac nas pretplatnika! Začudo, nema starih biblijskih filmova iz Hollywooda, ali nas i ove godine čekaju TV koprodukcije s biblijskim temama i starim filmskim zvijezdama - 'Biblija: Abraham' i 'Biblija: Jakov'. Za Badnjak popodne se nudi jedan od najsimpatičnijih božićnih filmova: 'Božićna priča' Boba Clarka. Zatim slijedi 'double feature' crtića za djecu: 'Polarni ekspres' u kojem je Robert Zemeckis isprobavao 'motion capture' metodu, te ultimativni animirani klasik, 'Pinokio' Walta Disneya. Oko polnoćke je divan 'Divan život' od kojeg mnogi već režu vene, a sljedeći dan očekuje vas 'Praščić Babe' zbog kojeg će vas peći savjest što jedete pečenku. Klince za Božić očekuju još i '101 dalmatinac' i nastavak '102 dalmatinca', crtići 'Žuta minuta' i 'Potraga za Nemom', 'Kako je Grinch ukrao Božić', te domaći dječji hit 'Duh u močvari'.


'Zameo ih vjetar', trailer.

Od simpatičnih komedija koje gledamo svaki Božić izdvajamo par vrhunskih: sportsku 'Ledenu stazu', 'Brzu promjenu' u kojoj Bill Murray pljačka banku, te 'Najluđi Božić' (onaj s Chevyjem Chaseom!). Fanovi dobrih starih filmova uživat će uz 'Hatari' Howarda Hawksa i 'Donovanov greben' Johna Forda, a subota uvečer mora se provesti uz klasik 'Zameo ih vjetar'! Najveći hit su sigurno 'Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnoga bisera', no Filmski.net vam preporučuje da subotu provedete uz 'double feature' braće Coen: urnebesnu komediju 'Arizona Junior' i film noir 'Millerovo raskrižje'!

RTL za Badnjak nudi odličnu teen komediju iz 80-ih, 'Vozačku dozvolu', te 'Agenta Codyja Banksa 2'. Navečer vas očekuje RTL-ov božićni serijal - 'Sam u kući', no nama se više sviđa 'Fletch živi' s Chevyjem Chaseom koji se emitira malo prije Polnoćke. Hit za božićno popodne je 'Harry Potter i odaja tajni', a navečer vas očekuje i drugi nastavak serijala s Macaulayem Culkinom - 'Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku'. Simpatičniji nam je 'Vilenjak' s Willom Ferrellom i Zooey Deschanel, a 'Smokey i bandit 3' je kul podsjetnik na vrijeme kada su akcijske zvijezde nosile brkove. RTL za vikend uglavnom nudi anonimne akcijske hitove, no za subotu vrijedi izdvojiti komediju 'Veliki' s Tomom Hanksom, dok u nedjelju imamo humorni film ceste 'Dutch' u kojem glavnu ulogu tumači Ed O'Neill koji malo za promjenu ne glumi Ala Bundyja.


'Harry Potter i odaja tajni', trailer.

NOVA TV također ima svoju božićnu arhivu, u njoj se klincima za Badnjak nudi drugi nastavak obiteljske komedije 'Stuart Mali', te 'Kremenkove u Viva Las Vegasu'. Od hitova koje uvijek gledamo tu su 'Redovnice nastupaju'(1. i 2. dio)', 'Kako preskočiti Božić' s Timom Allenom i 'Najluđi Božić' (onaj sa Steveom Martinom!), te 'Blizanci' koji će uveseljavati ukućane za božićnu večer. Za vikend se nudi i sada aktualni 'Karate Kid' (uskoro će biti prikazana i cijela trilogija!), a posebna preporuka Filmskog.neta ide trash klasiku 'Slijepa pravda' u kojem je Rutger Hauer možda slijep, ali mačem lako potamani cijelu armiju zločinaca.

Toliko o božićnim filmovima, a točne rasporede emitiranja možete provjeriti u našoj rubrici TV program. Iziđite na izbore i dobro se provedite uz filmove!


'Blizanci', trailer.

Komentari

Nema komentara.