Godard u Cannes preko Sarajeva - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Godard u Cannes preko Sarajeva

Godard u Cannes preko Sarajeva

Najnoviji film francuskog redatelja Jean-Luca Godarda 'Notre musique' biti će prikazan izvan konkurencije na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu.

13.04.2004 0 komentara

'Notre musique' biti će prikazan u Službenoj kategoriji Canneskog festivala, objavili su organizatori festivala, a prenio Variety.

Jean-Luc Godard je napisao scenarij i režirao film, a pojavljuje se i u jednoj sporednoj ulozi. Osim njega, u filmu se pojavljuju i španjolski pisac Juan Goytisolo te palestinski pjesnik Mahmoud Darwich, dok ostatak glumačke ekipe sačinjavaju uglavnom nepoznati i neafirmirani glumci.

Film je podijeljen u tri dijela ili tri 'kraljevstva': 'Enfer' (Pakao), 'Purgatoire' (Čistilište) i 'Paradis' (Raj), a radnja se odvija u ratom podijeljenoj Bosni i Hercegovini. Veći dio ovog, dijelom igranog, a dijelom dokumentarnog filma, snimljen je u Sarajevu. Tamo se tijekom rata susreće nekoliko umjetnika koji dolaze sa svih strana svijeta. Kroz slike rata, pogubljenja i razaranja 'Notre musique' stvara dirljivu priču o prokletstvu vremena u kojem živimo.

Organizatori festivala u Cannesu su rekli da Godard sprema iznenađenje za gledatelje tijekom projekcije, ali nisu dodali nikakva detaljna obješnjenja o čemu se radi. Ovaj redatelj je posljednji put gostovao na Canneskom festivalu 2001. godine s filmom 'In Praise of Love', prikazanim u kompetitivnoj kategoriji, ali nikad dosad nije osvojio neku od nagrada.

Komentari

Nema komentara.