Glasajte za najbolje s You Tubea - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Glasajte za najbolje s You Tubea

Glasajte za najbolje s You Tubea

Najpopularnija cijev na svijetu do petka 23.03. traži vaše glasove za crème de la crème korisničkih radova. Ne, vaša baka ne može glasati umjesto vas.

p.h. 20.03.2007 0 komentara

Glasajte za najbolje s You Tubea

Najpoznatiji servis za razmjenu on-line sadržaja, u Hrvatskoj poznatiji pod pseudonimom JuBitu, pokreće prve You Tube Video Awards - nagrade za najbolje video uratke korisnika u 2006.

Ogroman svijet online videa je s vremenom oformio i neke nove stilove koje su selektori uzeli u obzir pri sastavljanju kategorija. Dijele se nagrade za najinovativniji video (inventivnost i nove tehnologije), najinspirativniji video (radovi koji vas natjeraju da mislite i osjećate), najbolja serija, najbolja komedija, glazbenik godine (slavi se talent rođen na You Tubeu), najbolji komentar (blog) i najslađi uradak ikad (sladak do boli).

Uz pokretanje natječaja veže se i jedna sitna blamaža jer je Associated Press objavio članak cca. 12 sati prije nego je glasački kanal proradio, i izazvao bijes revnih korisnika, ali sad kad je počela manije glasanja mini skandal je uspješno zaboravljen. Galerija nominiranih videa, među kojima je spot službenog You Tube benda, power pop skupine Ok Go u kategoriji najinventivnijih, Kampanja za besplatni zagrljaj u kategoriji nainspirativnijih, Barats & Bereta i Smosh u kategoriji komedije, LonelyGirl i Ask a Ninja u kategoriji serijala, Geriatric1927 a.k.a Peter Oakley u kategoriji naj video komentara, te mini zološki vrt: Kunići, mačke, psi te beba koja ima plinove u kategoriji najslađeg uratka. Na žalost, regionalni nam favorit Vidoviti Milan nije nominiran - bit će zbog jezične barijere. Ništa zato, miševe u ruke, klik ovdje gdje možete pronaći nominirane u svim kategorijama i za njih glasati.


Ok Go, Here It Goes Again

Glasanje je počelo u ponedjeljak, 19.03., a traje do petka 23.03, Pobjednici će biti proglašeni 25.03., nakon čega će pobjednicima trofeji biti uručeni diskretno, bez ceremonija, pompe i crvenog tepiha. Na taj će se korak čelnici you Tubea osokoliti tek kad i ako natječaj zaživi i u narednim godinama... 'Htjeli smo ionako već popularnim video radovima na kojima počiva naš site dati neko dodatno priznanje' rekao je Jamie Byrne šef marketinga u You Tubeu.

Osim toga, svi znamo da je Viacom nedavno utužio You Tube za milijardu $, pa nema boljeg tajminga da isti izloži svoje bisere pred nos toj mega-korporaciji u čijoj se nisci nalaze kuće poput MTV-a, VH1, Comedy Centrala, Paramount Picturesa  i – iFilma.
Komentari

Nema komentara.