Najbolje na YouTubeu u 2007. - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Najbolje na YouTubeu u 2007.

Najbolje na YouTubeu u 2007.

Gledatelji su rekli svoje! Iz mora filmova na You Tubeu isplivali su najbolji u 2007. – dobitnici nagrade od milja zvane Tuby.

z.m. 24.03.2008 0 komentara

Najbolje na YouTubeu u 2007.

Dodjela YouTube video nagrada održava se tek drugu godinu za redom i to i dalje bez velike pompe i ceremonije. Dobitnike bira internetska publika, a dodjeljuje im se mali trofej u obliku znaka 'play'. Pobjednici u 12 kategorija objavljeni su, naravno, na YouTube stranicama, gdje možete pogledati i sve nominirane filmove. Zanimljivo, nagrade nisu otišle u ruke razvikanim favoritima, nego poprilično anonimnim autorima.

Tako je u kategoriji Politika nagrada izmakla Amber Lee Ettinger, poznatijoj kao Obama Girl koja se proslavila svojim sexy videom u kojem izjavljuje da se zaljubila u predsjedničkog kandidata Bararcka Obamu. Nagrađen je aktivistički video grupe Avaaz.org koji podupire mirovne pregovore na Bliskom Istoku.


'Stop the Clash of Civilizations' - najbolji politički video

Kategorija Svjedočanstva bila je puna potresnih snimaka prirodnih nepogoda i političkih prosvjeda, ali je pobjedu odnio 'Battle at Kruger' - snimak bitke lavova i bizona koju je ovjekovječio turist u Južnoafričkoj Republici.

Dijete koje se smije je najslađi video – tko bi odolio tom zaraznom kikotanju izazvanom običnim trganjem novinskog papira! 15 milijuna puta pogledan je najbolji muzički video – 'Chocolate Rain' autora Taya Zondaya. Upozoravamo vas – melodija je jako zarazna!


'Laughing baby' - Tko se ne bi smijao s njim?

Najbolji komentar je 'What the Buck' autora Michaela Buckleya koji bezrezervno pljuje slavne osobe, a u pobjedničkom videu se obrušio na debele obrve Lonelygirl15 koja se također proslavila na YouTubeu.

'Kako riješiti rubikovu kocku?' pitanje je koje nas muči od malih nogu i naslov najboljeg poučnog videa. Šteta što YouTube nije postojao u 80-tima, bili bi glavne face u školi… Prokleta kocka!


Rješenje rubikove kocke stiže 20-tak godina prekasno...

Da i Harry Potter može biti komičan dokazuje 'The Mysterious Ticking Noise' – amaterska lutkarska predstava u kojoj su svi likovi iz serijala o Harryu Potteru. Kad već govorimo o serijalu, kažimo da je najboljom serijom proglašena 'The Guild' u kojoj glumica Felicia Day igra 'šmokljansku božicu'.
 
Već smo pisali o utjecaju YouTubea na popularnost igranih kratkih filmova, a ove godine najboljim kratkišem proglašen je 'My name is Lisa' o djevojčici čija majka boluje od Alzheimera.


Lisa objašnjava zašto treba čitati knjige

Ljubitelji sporta proglasili su najboljim video 'Balloon bowl' u kojem skejteri izvode čuda u bazenu napunjenom balonima. Ekstreman sport? Pa tako nekako…

Za kraj dvije umjetničke kategorije – najkretaivniji video je 'Human Tetris' švicarskog umjetnika Guillaumea Reymonda koji radi 'ljudske' verzije poznatih video-igrica. (Svakako pogledajte i 'Space Invaderse'). Najinspirativniji video je dokumentarna priča 'Blind Painter' o studentu Johnu Bramblittu koji slika na platnu iako je izgubio vid.


Pip pip pip piip - 'Human tetris'

Obzirom da nagrade imaju sve veću popularnost i sve više publike, organizatori razmišljaju da slijedeće godine prirede veliku dodjelu sa crvenim tepihom i ceremonijom. Ne znamo koliko to priliči intimnom karakteru YouTube-a kojeg je najslađe gledati ili s frendovima oko kompa ili šefu iza leđa. 

Komentari

Nema komentara.