Jennifer Aniston

11.02.1969 Sherman Oaks, California, USA Jennifer Aniston

Odrasla je u savršenom okruženju da postae zvijezda. Kum joj je poznati glumac Telly Savalas, majka manekenka i glumica, a otac, John Aniston, zvijezda TV sapunica.

Jennifer_Aniston

Rodila se u Kaliforniji, ali je dio djetinjstva provela u Grčkoj, a poslije se s cijelom obitelji preselila u New York. Originalno prezime Anastassakis, obitelj je promijenila nakon preseljenja u SAD, a Jennifer je nakon razvoda svojih roditelja ostala živjeti s majkom.

S jedanaest godina krenula je u 'Rudolf Steiner School' gdje je otkrila, ne samo svoje glumačke talente, na koje ju je upozorio i sam Steiner, nego i slikarski talent, pa je jedna od njezinih slika bila izložena u Metropolitan Museum of Art. Nakon završetka srednje škole posvetila se glumi, ubrzo se počela pojavljivati u TV reklamama, a prvi ozbiljniji poslovi došli su sa serijama 'Molly' (1989), 'Ferris Bueller' (1990-1991) i 'The Edge' (1992-1993).

Baš je u pravi čas skinula 15 kg, na nagovor agenta, pa joj je bila ponuđena uloga Monice Gellar u tadašnjem naslovu 'Friends Like These', ali je Aniston inzistirala na ulozi Rachel Green koju je na kraju dobila i za koju je nekoliko puta nominirana za Emmyija. 2001. godine samo po jednoj epizodi dobivala je milijun dolara!

Seriju su kasnije preimanovali u 'Friends', Aniston je dokazala nadarenost za komediju, pa su uslijedili angažmani u romantičnim komedijama: 'Ona je jedina' (1996), 'Picture Perfect' (1997), 'Till There Was You' (1997) i ' The Object of My Affection' (1998). Pokazala je interes za drugačijim žanrom, a prva takva uloga bila je u hororu 'Leprechaun' (1993), zatim se pojavila kao ljubavnica prodavača koji se pridružuje heavy matal bandu u 'Rock Star' (2001), koji je bio daleko od uspjeha. Slijedećim angažmanom dobija šansu da pokaže svoje umijeće u romantičnoj drami 'Dobra djevojka' (2002) gdje glumi dobru djevojku nezadovoljnu svojim životom (a posebno svojim lijenim suprugom) u Texasu. 

Paparazzi ju je slikao golu dok se sunčala u svom dvorištu, a nakon što su slike objavljene u brojnim magazinima, tužila ga je, pa je fotograf Francois Navarre morao platiti 550 tisuća $ kao nadoknadu za štetu koju joj je nanio.

Slijedeće godine nastupila je u još dvije komedije, s Jim Carreyom u 'Bruce Almighty' (2003) i s Ben Stillerom u 'Along Came Polly' (2004), u režiji poznatog scenariste John Hamburga ('Zoolander', ' Meet the Parents').

Za ono najslađe u svom životu, Brada Pitta, s kojim se vjenčala nakon dvije i pol godine hodanja 2000. u Malibuu, kaže da joj je smiješno što je nakon dvije godine braka pitaju da li su sretni, jer dvogodišnji brak u Hollywoodu je zapravo cijela vječnost. Njezina majka Nancy izjavila je neke stvari o kćeri koje su bile ili neistinite ili se jednostavno nisu svidjele Jennifer, pa su se posvađale i udaljile. Zbog svojih izjava nije bila pozvana na vjenčanje.

Do nedavnog razlaska mladi je bračni par živio u kući na Beverly Hillsu, a Aniston je bila i službeno promijenila svoje prezime u Pitt (iako je djevojačko zbog posla i dalje koristila). Vjenčani prstenovi, 'Brad and Jennifer', bili su jako popularni nakon njihovog vjenčanja, pa su zatražili od zlatarne da ih prestane prodavati. Dogovorili su se da će Brad dizajnirati nakit za zlatarnicu, za koji će Jennifer biti model u reklami, a zlatarnica će prestati prodavati kopije njihovih vjenčanih prstenova. Sve što počne ima kraj pa tako i njihov brak...