Daryl Hannah

03.12.1960 Chicago, Illinois, USA Daryl Hannah

Atraktivna plavuša poznata po ulogama žene diva, androida, sirene i bivše djevojke John Kennedy Jr.

Daryl_Hannah

Rođena za show-biz, ova atraktivna plavuša počela se baviti glumom još u srednjoj školi kad je 1978. dobila ulogu u psiho-trileru Briana De Palme 'The Fury'. Karijeru je nastavila filmovima poput komedije 'Splash' (1984), 'Steel Magnolias' (1989) i 'The Clan of the Cave Bear' (1986). Proslavila ju je uloga androida Pris u kult filmu Ridley Scotta 'Blade Runner' (1982).

Njena daljnja karijera nije se razvijala u najboljem smjeru, glumila je u više filmova slabije kvalitete i dobivala samo sporedne uloge u dobrim filmovima, stoga se odlučila okušati iza kamere. Njezin kratki film 'The Last Supper', kojeg je režirala, producirala i napisala 1994. osvojio je nagradu na Berlinskom Internacionalnom Festivalu Kratkog Filma.

Nakon toga ipak nastavlja s glumom i pojavljuje se u filmovima slične 'kvalitete'. Njezina romansa sa John F. Kennedyjem Jr. od 1989. do 1994. popunjavala je stranice novina, a prati je do dana današnjeg. U 'Kill Billu' glumi opasnu ubojicu, jednooku California Mountain Snake i ponovo najavljuje povlačenje iza kamera.