Vivica A. Fox

30.06.1964 Indianapolis, Indiana, USA Vivica Anjanetta Fox (nadimak Angie)

Zgodna Afroamerikanka debitirala je na filmskom platnu 1989. ulogom u 'Born on the Fourth of July' Olivera Stonea.

Vivica A._Fox

Rođena je i odrasla u Indianapolisu, Indiana. Školovala se na Golden West Collegeu u Kaliforniji gdje je diplomirala sociologiju. Ova afroamerička ljepotica doživjela je pravu holivudsku priču. Producent Trevor Walton je naletio na Vivicu na Sunset Boulevardu gdje je radila kao konobarica i pozvao je na audiciju. Od tog trenutka sve je krenulo: agentica, uloge... Angažirali su je u ABC televizijskoj seriji 'Arsenio' i ostvarila je dosta gostujućih uloga u 'Living Single', 'Family Matters', 'Beverly Hills', 'The Fresh Prince of Bel Air', itd.

Debitirala je na filmskom platnu 1989. u filmu Olivera Stonea 'Born on the Fourth of July', zatim smo je gledali u filmu 'Independence Day' (1986) za koji je dobila MTV-jevu nagradu za najbolji poljubac te godine, partner joj je bio Will Smith. Od ostalih ostvarenja spomenut ćemo 'Soul Food' (1997), 'Batman i Robin' (1997), 'Why Do Fools Fall in Love' (1998) i omanju ulogu opasne ubojice zmijskog imena Copperhead u Tarantinovom hitu 2003. godine, 'Kill Bill'.

Bila je udata za Christopher Harvesta od 1998. do 2002. godine, a veliku medijsku pažnju izazvala je ljubavnom vezom s američkim rapperom 50 Centom.