Na meti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Na meti

Na meti

Catchfire (1990.)

Artisan Entertainment / Blitz film i video

116' akcija, drama, triler

Režija:           Dennis Hopper, Alan Smithee

Uloge: Dennis Hopper, Jodie Foster, Dean Stockwell, John Turturro, Vincent Price

Scenario:        Rachel Kronstadt Mann, Ann Louise Bardach

Producent/i:   Mitchell Cannold, Steven Reuther

Linkovi: imdb

Na meti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Dennis Hopper je plaćeni ubojica na čijoj meti je Jodie Foster, svjedokinja ubojstva mafijaškog bossa.

Ann Benton (Jodie Foster) je umjetnica koja se nađe na krivom mjestu u krivo vrijeme te svjedoči naručenom ubojstvu velike face iz kriminalnog miljea. Uspjeva pobjeći s mjesta nesreće te, kao što bi svaki savjestan građanin učinio, odlazi na policiju. U stanici zatiče Johna Luponija, jednog od mafijaša 'izunutra', te se daje u bijeg.

Mafijaški boss Lino Avoca (Vincent Price) unajmljuje plaćenika Miloa (Dennis Hopper) da pronađe bjegunku. Ovaj započinje opsežnu istragu u kojoj dolazi do gomile informacija o privatnom životu i radu umjetnice koja ga sve više fascinira. Istraga ga vodi u Mexico gdje naposljetku uspjeva pronaći svoju metu i oteti je ispred nosa detektiva Paulinga (Fred Ward).

Režiser i glumac Dennis Hopper veliki je zaljubljenik u umjetnost što dokazuje njegova strast prema slikanju. Uz to je i kolekcionar vrijednih umjetnina što mu je poslužilo kao inspiracija za film. Nažalost, to mu nije pomoglo na ovom projektu. Neosporno je da Hopper ispred kamere daje puno više nego iza nje.