Što Goran Dukić drži u džepu? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Što Goran Dukić drži u džepu?

Što Goran Dukić drži u džepu?

Kratki film Gorana Dukića nalazi se u konkurenciji Sundancea i objašnjava što trebate imati u džepovima - sve što bi moglo zanimati curu koja ti se sviđa!

s.p. 19.01.2013 0 komentara

Što Goran Dukić drži u džepu?

Ove godine u konkurenciji Sundancea je i jedan kratki film hrvatskog autora - 'What Do We Have in Our Pockets?' Gorana Dukića. Riječ je o američko-izraelskoj koprodukciji jer Dukić živi i radi u Los Angelesu, a scenarij je opet rađen prema djelu izraelskog pisca Etgara Kereta.

Dukićev prvi (i zasad jedini) dugometražni film, nezavisni 'Pizzeria Kamikaze', također je rađen prema kratkoj priči Etgara Kereta, a 'What Do We Have in Our Pockets?' je adaptacija istoimene Keretove priče koja je kod nas objavljena u zbirci pod naslovom 'Iznenada netko pokuca'.

Film je snimljen tehnikom stop animacije i u njemu glume Azazel i Diaz Jacobs u ulozi momka i djevojke. Momak baca oko na djevojku i objašnjava zašto je korisno imati što više stvari u džepovima - zato što bi nešto od toga moglo zatrebati šarmantnoj curi preko puta!


'What Do We Have in Our Pockets?', r: Goran Dukić, cijeli film.

Dukić je redatelj, scenarist, animator i montažer ovog simpatičnog filma, a glazbu je radio Bobby Johnston s kojim je surađivao i na 'Pizzeria Kamikazama'.

Ulazak u program Sundancea je veliki uspjeh Dukića koji je svoj dugometražni prvijenac razvio i predstavio baš na tom uglednom festivalu nezavisnog filma, a sada ima i film koji je primljen u društvo 65 kratkih filmova koji su odabrani među više od 8000 prijavljenih! U konkurenciji s Dukićevim filmom su i kratki filmovi slavnog Guillerma Arriage, glumice Romole Garai, te dokumentarista Morgana Spurlocka.

Cijeli Dukićev film možemo vam predstaviti i na You Tubeu jer je ove godine 12 kratkiša sa Sundancea odabrano da se predstavi publici i na taj način. Među tih 12 filmova koje možete pogledati na ovom linku je i 'Black Metal' koji je, nažalost, diskvalificiran iz utrke za Oscara jer je prikazan na Internetu. Svejedno, važno je da je film dostupan široj publici, a nadamo se da će Dukić iz Sundancea otići - s nagradom u džepu!

Komentari

Nema komentara.