Što Goran Dukić drži u džepu? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Što Goran Dukić drži u džepu?

Što Goran Dukić drži u džepu?

Kratki film Gorana Dukića nalazi se u konkurenciji Sundancea i objašnjava što trebate imati u džepovima - sve što bi moglo zanimati curu koja ti se sviđa!

s.p. 19.01.2013 0 komentara

Što Goran Dukić drži u džepu?

Ove godine u konkurenciji Sundancea je i jedan kratki film hrvatskog autora - 'What Do We Have in Our Pockets?' Gorana Dukića. Riječ je o američko-izraelskoj koprodukciji jer Dukić živi i radi u Los Angelesu, a scenarij je opet rađen prema djelu izraelskog pisca Etgara Kereta.

Dukićev prvi (i zasad jedini) dugometražni film, nezavisni 'Pizzeria Kamikaze', također je rađen prema kratkoj priči Etgara Kereta, a 'What Do We Have in Our Pockets?' je adaptacija istoimene Keretove priče koja je kod nas objavljena u zbirci pod naslovom 'Iznenada netko pokuca'.

Film je snimljen tehnikom stop animacije i u njemu glume Azazel i Diaz Jacobs u ulozi momka i djevojke. Momak baca oko na djevojku i objašnjava zašto je korisno imati što više stvari u džepovima - zato što bi nešto od toga moglo zatrebati šarmantnoj curi preko puta!


'What Do We Have in Our Pockets?', r: Goran Dukić, cijeli film.

Dukić je redatelj, scenarist, animator i montažer ovog simpatičnog filma, a glazbu je radio Bobby Johnston s kojim je surađivao i na 'Pizzeria Kamikazama'.

Ulazak u program Sundancea je veliki uspjeh Dukića koji je svoj dugometražni prvijenac razvio i predstavio baš na tom uglednom festivalu nezavisnog filma, a sada ima i film koji je primljen u društvo 65 kratkih filmova koji su odabrani među više od 8000 prijavljenih! U konkurenciji s Dukićevim filmom su i kratki filmovi slavnog Guillerma Arriage, glumice Romole Garai, te dokumentarista Morgana Spurlocka.

Cijeli Dukićev film možemo vam predstaviti i na You Tubeu jer je ove godine 12 kratkiša sa Sundancea odabrano da se predstavi publici i na taj način. Među tih 12 filmova koje možete pogledati na ovom linku je i 'Black Metal' koji je, nažalost, diskvalificiran iz utrke za Oscara jer je prikazan na Internetu. Svejedno, važno je da je film dostupan široj publici, a nadamo se da će Dukić iz Sundancea otići - s nagradom u džepu!

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...