Sundance lijepo zvuči i izgleda - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Sundance lijepo zvuči i izgleda

Sundance lijepo zvuči i izgleda

Najveći festival nezavisnog filma nudi filmove o slavnim modelima i glazbenicima, te nove radove Spikea Leeja, Stephena Frearsa i Julie Delpy.

s.p. 07.12.2011 0 komentara

Sundance lijepo zvuči i izgleda

Objavljen je program najpoznatijeg festivala nezavisnog filma, Sundancea koji se održava od 19. do 29. siječnja 2012., a mi smo iz programa izdvojili nekoliko najzanimljivijih naslova:

Igrani filmovi:

'2 Days in New York', r: Julie Delpy
Nastavak romantične komedije '2 dana u Parizu'. Marion je prekinula s Jackom i živi u New Yorku s djetetom, a njezin novi američki dečko je Mingus (Chris Rock).

'Lay The Favorite', r: Stephen Frears
Mlada avanturistica spetlja se sa starijim šmokljanima koji se bave sportskim klađenjem u Las Vegasu. Humorna drama u kojoj glume Bruce Willis, Catherine Zeta-Jones, Vince Vaughn i Rebecca Hall.

'Red Hook Summer', r: Spike Lee
Drama Spikea Leeja o dječaku iz Atlante koji ljeto u Brooklynu provodi sa svojim djedom kojeg nikad nije upoznao.

'Bachelorette', r: Leslye Headland
Tri prijateljice pozvane su da budu djeveruše na vjenčanju cure koju su ismijavale u srednjoj školi. Komedija s Kirsten Dunst, Islom Fisher i Lizzy Caplan.

'The Words', r: Brian Klugman, Lee Sternthal
Dramski triler o ambicioznom piscu koji uzima neobjavljene tuđe memoare i objavljuje ih kao svoje, što mu donosi slavu, ali i probleme. Glume Bradley Cooper, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Olivia Wilde i Zoe Saldana.
 
Dokumentarni filmovi:

'Something From Nothing: The Art Of Rap', r: Ice-T, Andy Baybutt
Povijest rapa ispričana kroz razgovor s najutjecajnijim umjetnicima tog žanra kao što su Chuck D., Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem i Kanye West.

'Bones Brigade: An Autobiography', r: Stacy Peralta
Priča o 6 tinejdžera koji su 1980-ih osnovali tim koji se bavi skateboardingom, a kasnije su postali utjecajni sportaši.

'Untitled Paul Simon Project', r: Joe Berlinger
Glazbenik Paul Simon vraća se u Južnu Afriku gdje je snimao slavni album 'Graceland', što mu je donijelo optužbe za kršenje sankcija protiv rasističkog režima.

'About Face', r: Timothy Greenfield-Sanders
Priča o originalnim supermodelima u kojoj sudjeluju Isabella Rossellini, Christie Brinkley, Paulina Porizkova, Jerry Hall i Christy Turlington.

'Ethel', r: Rory Kennedy
Intimni portret udovice političara Roberta Kennedyja, Ethel Kennedy koja je nakon smrti muža morala sama podići 11 djece.

Komentari

Nema komentara.