'Krugovi' osvojili posebnu nagradu Sundancea - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Krugovi' osvojili posebnu nagradu Sundancea

'Krugovi' osvojili posebnu nagradu Sundancea

Glavne nagrade Sundancea otišle su filmovima snimljenima prema istinitim događajima, a nagrađena je i regionalna drama 'Krugovi' s Leonom Lučevom.

s.p. 27.01.2013 0 komentara

'Krugovi' osvojili posebnu nagradu Sundancea

Film 'Krugovi', hrvatska manjinska koprodukcija u režiji srpskog redatelja Srdana Golubovića, osvojio je posebnu nagradu žirija u međunarodnoj konkurenciji igranog filma na Sundance Film Festivalu. Dodjela nagrada održana je sinoć, 26. siječnja u Park Cityju. Nagradu je preuzeo redatelj Golubović koji se zahvalio Festivalu i ekipi filma na podršci. Osim redatelja, film su na Sundanceu predstavili glumac Leon Lučev koji u filmu tumači jednu od glavnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

'Krugovi' su priča o petoro ljudi koje je povezao tragičan događaj. Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, njemačkom gradu Haleu i Trebinju prateći likove koji se dvadeset godina poslije suočavaju s prošlošću. Uz Leona Lučeva, u glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, a hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film. U veljači će 'Krugovi' biti prikazani u programu Forum Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.


'Krugovi', trailer.

Ovo je prvi put da se film iz regije našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala nezavisnog filma, a u konkurenciji je bio i američko-izraelski film Gorana Dukića 'What Do We Have in Our Pockets?'. Ove godine Sundance Film Festival održavao se od 17. do 27. siječnja, a veliku nagradu žirija (Grand Jury Prize) u međunarodnoj konkurenciji osvojio je južnokorejski film 'Jisuel' redatelja Muela Oa.

U kategorijama domaćih tj. američkih filmova poklopila su se mišljenja žirija i publike. Nagrada žirija i publike za najbolji američki igrani film otišla je drami 'Fruitvale' Ryana Cooglera koja je snimljena prema istinitom slučaju mladića kojeg je ubila policija. Nagrada žirija i publike za najbolji dokumentarac otišla je filmu 'Blood Brother' koji prati život Rockyja Braata koji je otišao u Indiju kao turist, a zatim tamo počeo pomagati djeci bez roditelja koja imaju HIV/AIDS. Popis svih nagrađenih filmova nalazi se ovdje.

Komentari

Nema komentara.