Obrada obrade obrađenog filma - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Obrada obrade obrađenog filma

Obrada obrade obrađenog filma

Martin Scorsese će uskoro obraditi vlastiti film, i to u obradi dokumentarca Larsa Von Triera. Hm?!

s.p. 16.05.2011 0 komentara

Obrada obrade obrađenog filma

Slavni europski redatelj Lars Von Trier i američki oskarovac Martin Scorsese udružit će snage i napraviti rimejk film 'The Five Obstructions', dokumentarca iz 2003. u kojem je Von Trier razotkrivao proces snimanja filmova.

Von Trier je za film o 'pet zapreka' angažirao danskog redatelja Jorgena Letha koji je imao zadatak pet puta napraviti rimejk vlastitog kratkog filma 'Savršeni čovjek', i to prema strogim Von Trierovim pravilima.


'The Five Obstructions' (2003.), trailer.

U jednoj verziji filma Leth je morao snimati u getu u Bombaju, jedna verzija filma morala je biti rađena kao anime, a bilo je i ograničenja vezanih uz montažu. Nakon svakog snimanja, Leth i Von Trier su se sastajali i pred kamerama raspravljali o rezultatima svog eksperimenta, a zatim bi Von Trier dao sljedeći zadatak Lethu.

Bit će jako zanimljivo vidjeti kako će se Scorsese snaći u ovom projektu u stilu Dogme, a još se ne zna koji svoj kratki film će odabrati za rimejk. Nagađa se da bi to mogli biti njegovi rani radovi kao što su 'Big Shave' ili 'What's a Girl Like You Doing In A Place Like This?', a tko zna – možda odabere i kratki isječak iz nekog svog dugometražnog klasika!

Komentari

Nema komentara.