Scorsese s Aviatora na Airbus - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Scorsese s Aviatora na Airbus

Scorsese s Aviatora na Airbus

Vremešnom je Scorseseu letenje očito podiglo životnu energiju. Na novom valu adrenalina bacio se na priču o Airbusu i krenuo surađivati s Europljanima.

m.n. 31.05.2005 0 komentara

Scorsese s Aviatora na Airbus

Sintagma s Aviatora na Airbus možda i nema nikakve veze s onom starom pučkom – s konja na magarca. Još uvijek smo u zraku, točnije, tamo je, prema Varietyu Martin Scorsese koji se nakon inspiracije Howardom Hughesom i peripetija oko dokumentarca o Bobu Dylanu (koji se navodno završava), odlučio snimiti doc o Airbusu, konstruktoru europskih jumbo jetova koji je glavni rival Boeingu. Da bi sve štimalo i da bi se europskoj priči dao potrebni europski touch pobrinut će se Španjolac Jose Luis Lopez –Linares, inače redatelj i producent, koji će sa Scorseseom supotpisati režiju.

Doc će glavni naglasak staviti na konstrukciju Airbusova čija se zahtjevnost može usporediti s masovkom poput gradnje katedrale, a kako bi nam dočarali sve perverzije koje se toga tiču, pričat će s najkompetentnijim arhitektima, inženjerima i tvorničarima. Odrediše već i lokacije snimanja tako da ćemo biti u mogućnosti zamijetiti krajičke neba Toulousea, Bremena i Cadiza. Iako nama baš i nije jasno što je u tome seksi, načuli smo da oko aviončina uvijek ima neke hype spike i dizajnerskih inovacija. Nije valjda Marty vesla sisao ;)

Iza projekta stoji španjolska kompanija Coleccion Inmortales koja je svjetsku reputaciju stekla zahvaljujući Oliveru Stoneu koji je pod njihovim bojama snimio filmove 'Looking For Fidel' te 'Persona Non Grata'. Interesantan je podatak da im je u planu i suradnja sa Spikeom Leeom koji bi uz pomoć plesača Joaquina Cortesa (bivši dečko Naomi Campbell) trebao snimiti dokumentarni film 'Fusion' o flamenku.
Komentari

Nema komentara.