Potteromanija hara box-officeom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Potteromanija hara box-officeom

Potteromanija hara box-officeom

Harry Potter začarao je Ameriku! Samo tijekom prošlog vikenda treći film o malom čarobnjaku zaradio je senzacionalnih 93.7 milijuna dolara.

08.06.2004 0 komentara

Potteromanija hara box-officeom

Već znamo da Harrya obožavaju klinci cijeloga svijeta - većina njih mašta o tome kako će im jednog dana sova donijeti pozivnicu za najpoznatiju vještičju školu Hogwarts. Čitaju se knjige, igraju video-igrice, gledaju filmovi... Svijet već nekoliko godina drma Potteromanija!

Prvi kino-vikend lansirao je 'Harrya Pottera i zatvorenika Azkabana' na treće mjesto ljestvice najuspješnijih prvih vikenda na box-officeu. Bolji start od Warner Brosovog 'Pottera' imali su samo Sonyev 'Spiderman' i DreamWorksov  'Shrek 2'.

Također, treći film o Potteru zaradio je više novaca od svoja dva prethodnika, ali je on jedini imao premijeru u ljetnoj sezoni. 'Harry Potter i kamen mudraca' i 'Harry Potter i odaja tajni' počeli su se prikazivati u Božićnoj predsezoni, sredinom studenog.

Tajna 'Azkabanovog' uspjeha možda ne leži samo u novom terminu prikazivanja. Prva dva filma režirao je Chris Columbus, a posljednja priča povjerena je Alfonsu Cuaronu. On je snimio mračniju viziju čarobnjačkog života koja je zbog svoje ozbiljnosti i atmosfere privukla i publiku stariju od tinejdžerske dobi.

Uspjeh trećeg nastavka naveo je Hollywoodske šefove da se zapitaju da li im se isplati riskirati s potpuno svježim idejama kada mogu i u nedogled reciklirati stare hitove. Ova godina je očito godina uspješnih nastavaka ? 'Shrek 2' i treći 'Potter' već su postali hitovi, a isto to se očekuje i od 'Spidermena 2' (premijera 30. lipnja) i 'The Bourne Supremacy' (23. srpnja). 

Komentari

Nema komentara.