Erotika vlada Venecijom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Erotika vlada Venecijom

Erotika vlada Venecijom

Portman ljubi kolegice, Vijetnamac snima seks u 'Norveškoj šumi', a Francuzi se seksaju u parovima. Tko će dobiti nagradu za najbolju art erotiku?

s.p. 09.09.2010 2 komentara

Erotika vlada Venecijom

Venecija je s razlogom grad Casanove te je i Venecijanski filmski festival u znaku erotike i ljubavi. 67. izdanje Mostre otvorio je 'Crni labud' Darrena Aronofskog, psihoseksualni triler o balerini koja opsesivno vježba za svoj nastup u 'Labuđem jezeru', pa se mogu povući paralele i s prošlim djelom Aronofskog, 'Hrvačem' u kojem je protagonist također uništavao svoje tijelo radi karijere. U ovom filmu Natalie Portman glumi junakinju kojoj najviše stradava zdrav razum, a njen psihološki slom ilustriran je scenama masturbacije i lezbijskog ljubljenja s Milom Kunis. Iako su neki kritičari proglasili film prebombastičnim, čuje se dosta predviđanja da bi 'Labud', Aronofsky i Portman trebali zaraditi nominacije za Oscara.


'Norveška šuma', teaser.

'Norveška šuma' je ekranizacija poznatog Murakamijevog romana, vijetnamskom redatelju Ahn Hung Tranu zamjera se da je izbacio humor iz ove adaptacije, ali svi se slažu da je film predivno snimljen i odlično dočarava melankoličnu atmosferu i osjećaje očaja. Erotomanima će se najviše svidjeti duge, ali klaustrofobične scene seksa. Najviše eksplicitnog seksa nude - dakako! - Francuzi, 'Happy Few' nudi dosta scena golotinje i seksa, i to s poznatom francuskom glumicom Élodie Bouchez. Recenzentima se najviše sviđa što, za razliku od sličnih eksplicitnih art filmova, u ovom filmu nema nasilja i mračnih likova, već je priča o dva para puna opuštene atmosfere i slavljenja životnih radosti.

Vincent Gallo je 2003. šokirao javnost u Cannesu skandalozno lošim i narcisoidnim filmom 'The Brown Bunny' u kojem je stalno snimao sebe u dosadnim scenama, a za kraj filma je publici ponudio oralni seks Chloë Sevigny. E, sada je predstavio novi film u kojem je opet sve sam napisao, režirao, skladao, producirao i odglumio, jedino što u 'Promises Written in Water' nema seksa, pa je publika opet morala trpiti Gallov naporni egotrip koji je 'nagrađen' demonstrativnim izlaženjem gledatelja iz kina.


'Machete', trailer.

Ljubitelji pulp zabave mogli su uživati u Rodriguezovoj 'Macheti' u kojoj ima krvi do koljena, a sexy scene nude Jessica Alba i Lindsay Lohan. Iako je film prikazan izvan konkurencije, neki novinari su potegli pitanje sukoba interesa zato što je predsjednik žirija Rodriguezov kompanjon Tarantino, a u konkurenciji se nalazi i 'Somewhere' kojeg je režirala Tarantinova bivša cura Sofia Coppola. Inače, taj film je dobio odlične kritike, ljubiteljima filma 'Izgubljeni u prijevodu' sigurno će se svidjeti još jedan suptilni, atmosferični film o zvijezdi koja živi u hotelu i pokušava ostvariti komunikaciju s ženskim likom. Jedan kritičar ga je nazvao 'pametnim i divno snimljenim filmom', pa bi i ovaj rad mogao izvući neku nagradu. O pobjednicima i svim nagrađenim filmovima saznat ćete više ovaj vikend, kada ćemo vas obavijestiti o rezultatima dodjele nagrada na 67. Mostri.

Komentari
A: s.p. 27.12.2010 Pogledaj profil

Na festivalima se prikazuje ogroman broj filmova, pa ih je teško sve popratiti. Ako će se film naći u kinodistribuciji ili u programu nekog od naših festivala, sigurno ćemo ga opširno najaviti!

A: hera 27.12.2010 Pogledaj profil

što je s filmom reign of assasins? o njemu nema nigdje ni riječi što je šteta s obzirom na to da je pokupio dobre kritike na 67. venecijanskom film festivalu.