Utaborite se u fantastičnom Motovunu! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Utaborite se u fantastičnom Motovunu!

Utaborite se u fantastičnom Motovunu!

Motovun traži volontere, Tabor i Fantastic nude filmove, HFS predstavlja knjige, a Sarajevo prikazuje hrvatske dokumentarce.

s.p. 19.06.2012 0 komentara

Utaborite se u fantastičnom Motovunu!

Motovun Film Festival i ove godine traži volontere. Volonterima MFF osigurava smještaj i hranu, dok se od volontera očekuje obavljanje unaprijed definiranih zadataka. Njihove dužnosti su raznolike: kreću se od održavanja festivalskih kina, preko prodaje i kontrole ulaznica do dežurstva u festivalskom kampu. Kandidati/kinje moraju biti punoljetni/e, a Motovun Film Festival zadržava pravo odabira. Rok za prijavu je od 13. do 25. lipnja, a rezultati će biti objavljeni do 3. srpnja. Prijavnica se nalazi ovdje: http://www.motovunfilmfestival.com/news/view-news/title/otvoren-natjecaj-za-volontere-2012.

Ovogodišnji 10. Tabor Film Festival održat će se od 8. do 14. srpnja na lokacijama Spomen doma i Titove vile u Kumrovcu, dok će se rođendansko otvaranje održati u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću. Posjetitelje očekuju bogat festivalski program te kratkometražni filmovi nominirani za nagradu Europske filmske akademije. Budući je zemlja partner Poljska, moći će se pogledati program poljskih filmova od 2007. - 2012. te poseban filmski program uglednog poljskog profesora i redatelja Hieronima Neumanna koji će održati masterclass na temu animacije. Više informacija o programu festivala potražite na službenoj web stranici www.taborfilmfestival.com.

Ovogodišnji Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 29. lipnja do 6. srpnja, a odvijat će se na tri lokacije: kino Europa, Cineplexx Kaptol te Ljetna pozornica Tuškanac. Ljubitelji F. F. Coppole moći će pogledati njegov horor '3D TWIXT', William Friedkin snimio je triler 'Ubojica Joe', a tu je i jedan klasik, film 'Oni žive' Johna Carpentera. Moći će se vidjeti i horor-komedija 'Juan i živi mrtvaci' (kubanski zombi film!), te indonezijski akcijski spektakl 'Racija'. Program Fantastic Zagreba donosi i filmove 'Legenda o Kasparu Hauseru' (talijanski uradak s Vincentom Gallom u glavnoj ulozi), 'Bilo jednom na sjeveru' (prvi finski vestern!), 'Leteći mačevi zmajevih vrata' (3D wuxia spektakl legendarnog Tsuija Harka), 'Lista smrti' (odličan britanski psihološki triler).

Objavljen je natjecateljski program dokumentarnog filma Sarajevo Film Festivala, a u njemu se nalazi nekoliko hrvatskih filmova: 'Čedo' Nikole Strašeka, 'Muški film' Nebojše Slijepčevića, 'Dvije peći za udarnika Josipa Trojka' Gorana Devića, 'Veliki dan' Đure Gavrana, 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević, 'L.E.F.' Gorana Trbuljaka.


'Nije ti život pjesma Havaja', trailer.

One Take Film Festival i WWF (World Wide Fund for Nature) organiziraju web video natječaj filmova snimljenih u jednom kadru na teme: Šume, pluća planeta i Što ste spremni učiniti za spas planeta Zemlje? Na natječaj se mogu prijaviti sve fizičke i pravne osobe iz bilo kojeg dijela svijeta, a detalje o uvjetima i načinu sudjelovanja možete pronaći na službenoj festivalskoj stranici: http://www.onetakefilmfestival.com/

Grand prix Međunarodnog festivala animiranog filma Zlatni Kuker, koji se održava u bugarskoj Sofiji, pripao je filmu 'Otac' skupine redatelja. Koproducent film je Bonobostudio iz Hrvatske. Pet filmskih priča, temeljenih na autentičnim iskustvima mladih ljudi, dočarane su različitim animacijskim stilovima petorice redatelja, a jedan od njih je i Veljko Popović iz Hrvatske.

U tijeku su prijave na seriju radionica 3D stereoskopskog filma TransISTor 2012 koje se održavaju tijekom ljetnih mjeseci u Pragu u organizaciji CIANT-a (Međunarodnog centra za umjetnost i nove tehnologije). Rok za prijavu je 20. lipnja, no može se produžiti, ovisno o motivaciji prijavljenog polaznika. Detalje o prijavama i naknadi za sudjelovanje možete potražiti na službenim stranicama.

'Posljednja ambulantna kola Sofije' redatelja Iliana Meteva, čiji je hrvatski koproducent Siniša Juričić (Nukleus film), uvršten je u dokumentarnu konkurenciju 47. Međunarodnog filmskog festivala u Karlovym Varyma koji će se održati od 29. lipnja do 7. srpnja 2012. Također, u natjecateljskom programu East of the West bit će prikazan i dugometražni igrani film 'Praktični vodič kroz Beograd s pjevanjem i plakanjem' u režiji Bojana Vuletića. Film je nastao u produkciji Srbije i koprodukciji Njemačke, Francuske, Mađarske i Hrvatske.

Dokumentarni filmovi 'Janko Polić Kamov ili vitez crne psovke' redatelja Bernardina Modrića i 'Troantico' Darka Mihalića i Borisa Orešića nagrađeni su na 8. međunarodnom festivalu ARTS&FILM koji se održava od 14. do 16. lipnja u povijesnom češkom gradiću Telču pokraj Praga.

Projekt kratkog igranog filma 'Ponoćno sivo' redatelja Branka Ištvančića uvršten je u selekciju od 10 odabranih projekata za predstavljanje na pitching forumu u okviru programa pod nazivom FILMER FORGE PITCHING 2012 koji se održava u sklopu ovogodišenjeg festivala In the Palace u Bugarskoj. 'Ponoćno sivo' je projekt kratkog igranog filma scenariste Josipa Mlakića i redatelja Branka Ištvančića kojemu su odobrena sredstva na nedavno završenom natječaju Hrvatskog audiovizualnog centra, a realizacija i snimanje se očekuje tijekom iduće godine u produkciji Artizana filma.

Hrvatski filmski savez ima čast pozvati Vas na predstavljanje knjige Slobodana Šijana 'KINO TOM -Antonio G. Lauer ili Tomislav Gotovac između Zagreba i Beograda'. Sudjeluju: Vesna Milić, Nenad Polimac, Slobodan Šijan i Hrvoje Turković. Predstavljanje se održava u velikoj dvorani kina Tuškanac (Tuškanac 1), u četvrtak, 21. lipnja 2012., u 12 sati.

Pozvani ste i na drugu filmsku tribinu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Muzeja suvremene umjetnosti koja će se održati u utorak, 26. lipnja 2012. u 18 sati u dvorani Školica Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Govorit će se o odnosu filma i drugih umjetnosti, promovirati novi broj Hrvatskog filmskog ljetopisa (70/2012) te po prvi puta javno predstaviti knjiga Ante Peterlića 'Iz povijesti hrvatske filmologije i filma' u izdanju nakladničke kuće Leykam International, Zagreb. Gosti tribine su Ivana Keser, Darko Lukić, Hrvoje Turković i Nikica Gilić. Tribinu moderira Astrid Pavlović.

Prije ljetnih praznika Palunko kreće s još jednom scenarističkom radionicom - ScriptWatchingom! Koncept ScriptWatchinga vrlo je jednostavan – sudionicima će nekoliko dana prije radionice biti poslani scenariji na čitanje, na radionici će se gledati filmovi, a zatim analizirati razlike između pisanog predloška i ekranizacije. Nakon toga slijedi razgovor sa gostom večeri – redateljicom Sonjom Tarokić. Više informacija potražite na portalu Palunko.

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu od 19. do 24.6. u kinu Europa organizira 1. Tjedan turskog filma u Zagrebu s ciljem predstavljanja vrlo plodne nove, odnosno mlade turske kinematografije. Tijekom šest dana, svi će ljubitelji filma imati priliku pogledati sedam ostvarenja suvremenih turskih redatelja koji su polučili uspjeh i u Turskoj i van granica te zemlje. Ulaz na projekcije je besplatan.

Komentari

Nema komentara.