Veliki Dan(i) hrvatskog filma! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Veliki Dan(i) hrvatskog filma!

Veliki Dan(i) hrvatskog filma!

Dokumentarac 'Veliki dan' osvojio je glavnu nagradu 21. DHF-a, 'Blokada' je miljenik publike, a filmovi Hane Jušić i Sonje Tarokić opet su dobili nagrade.

s.p. 22.04.2012 0 komentara

Veliki Dan(i) hrvatskog filma!

Dodjeljene su nagrade 21. Dana hrvatskog filma, a ovaj put je Grand Prix žirija (Mima Simić, Joško Jerončić, Nikša Kušelj) dobio dokumentarni film, 'Veliki dan' /naslovna/ redatelja Đure Gavrana koji je dobio nagradu i za režiju. Nagrada za najbolji scenarij otišla je Dariju Juričanu za film 'I, J, K, L' kojeg smo nedavno jako pohvalili, baš kao i filmove Sonje Tarokić i Hane Jušić koji su opet dobili nagrade koje su osvojili 2011.


'I, J, K, L', trailer.

Prošle godine glumačka nagrada otišla je Tarokićinim (i Jušićinim) 'Pametnicama', a ove godine nagrada za najbolje glumačko ostvarenje otišla je Marini Redžepović i Karli Brbić za nastup u Sonjinom 'Ja sam svoj život posložila'. Jušić je prošle godine osvojila nagradu redatelja 'Jelena Rajković' za svoju 'Zimicu', a ove godine dobila je istu nagradu za 'Mušice, krpelje i pčele', s tim da je dobila i Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji igrani film.

'Blokada' Igora Bezinovića osvojila je Nagradu (studentske?) publike, ali i kritičarskog Oktavijana za najbolji dokumentarni film. Popis svih nagrađenih filmova i autora možete potražiti ovdje, a na ovom linku možete pročitati raspored projekcija nagrađenih filmova koje će se održati u nedjelju, 22. travnja.

Komentari

Nema komentara.