ETNOFILm, VAFI i Halima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      ETNOFILm, VAFI i Halima

ETNOFILm, VAFI i Halima

Uskoro se održava ETNOFILm, VAFI traži volontere, a 'Halimin put' skuplja nagrade.

s.p. 03.04.2013 0 komentara

ETNOFILm, VAFI i Halima

5. ETNOFILm festival održat će se od 24.-27. travnja u rovinjskom Multimedijalnom centru. Od 92 prijavljena filma selektori natjecateljskog programa odabrali su 24 filma najrazličitijih tema i metodoloških pristupa. Uz filmove vezane uz proljetne ophodnje, poklade ili pak tradicionalno stočarstvo u Rumunjskoj, moći ćete pogledati i filmove koji tematiziraju katalonsku borbu za autonomiju prevedenu na nogometni jezik, primjer stigmatizacije bolesnika u Australiji te intimne portrete vodnjanskog umirovljenika u filmu 'Drug Ferlin'. Natjecateljski dio programa upotpunit će i selekcija filmova u suradnji s Festivalom eksperimentalnog filma 25FPS, kada će se moći pogledati i film koji neodoljivo priziva u sjećanje velikana etnografskog filma Jeana Roucha. Više na etnofilm.com.  
 
VAFI 4 (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, 25-28. travnja) traži volontere. Volonteri se traže za sljedeće dužnosti: tehnička podrška, dočekivanje gostiju, pospremanje dvorana i slično. Uz rad volontere očekuje zabava, druženje i prilika za sudjelovanje u organizaciji festivala. Sve što trebate je ispuniti formular za prijavu koji se nalazi na www.vafi.hr, a nakon odabira voditeljica volontera će napraviti raspored rada koji će biti organiziran u smjenama. Krajnji rok za prijavu je 9. travnja, a trajanje festivala je od 25. do 28. travnja 2013. Za dodatna pitanja obratite se na adresu info@vafi.hr.

Film 'Halimin put' u režiji Arsena Antona Ostojića pobijedio je na 19. Međunarodnom festivalu mediteranskog filma koji se od 23. do 30. ožujka 2013. održavao u marokanskom gradu Tetouanu, pod visokim pokroviteljstvom marokanskog kralja Muhameda VI. 'Halimin put' osvojio je Grand prix za najbolji film festivala, a Olga Pakalović osvojila je nagradu za najbolju glumicu.

Dugometražni dokumentarac 'Blokada' Igora Bezinovića u produkciji Restarta i Factuma imat će svoju američku premijeru na Američkom festivalu dokumentarnog filma (American Documentary Film Festival) koji se održava od 4. do 8. travnja 2013. u Palm Springsu (Kalifornija).


'Blokada', trailer.

U ponedjeljak, 8. travnja u 19h, u kino dvorani Kinokluba Zagreb na Trgu žrtava fašizma 14 održat će se uvodno predavanje radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. Tijekom radionice polaznici će usvojiti znanja o svim fazama nastajanja filma, a po završetku radionice postaje se članom Kinokluba Zagreb. Dodatne informacije mogu se saznati na neobaveznom uvodnom predavanju na kojem će biti prisutni svi predavači.

Ovogodišnji natječaj za Kastav Film Festival počinje 01.04.2013. i završava 01.06.2013. Podsjećamo da su svi/sve autori/autorice pozvani prijaviti svoj/e film/ove te da Kastav Film Festival ne vrši ni cenzuru ni selekciju nad zaprimljenim sadržajem. Adresa za prijavu filmova je: Zakona kastafskega 3, 51215 Kastav ili prijava@kastavfilmfestival.com. Ovogodišnji, peti Kastav Film Festival održat će se 14. i 15. lipnja u Gradu Kastvu. Za više informacija o festivalu posjetite službenu web stranicu.

CineStar Slavonski Brod, prvi multipleks u Brodsko-posavskoj županiji, svečano se otvara 11. travnja u 17:30 sati u sklopu trgovačkog centra City Colosseum. Prve projekcije za javnost kreću od petka, 12. travnja već od 11 sati. CineStar Slavonski Brod u potpunosti je digitalizirano kino s četiri dvo­rane od kojih su čak tri opremljene RealD 3D tehnologijom. CineStar će i publici u Slavonskom Brodu predstaviti svoju ultimativnu kino dvoranu, Ci­neStar eXtreme, s platnom veličine 100 m². Ukupan kapacitet kina je 511 mjesta, od toga 410 regularnih sjedala, 96 VIP sjedala i 5 mjesta za invalide.

Hrvatska manjinska koprodukcija 'Posljednja ambulantna kola' Sofije, čiji je hrvatski koproducent Nukleus film, od 14. ožujka u distribuciji je u njemačkim kinima, a i dalje je vrlo aktualna na filmskim festivalima u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji.

Debitantski dugometražni igrani film 'Zagreb Cappuccino' redateljice Vanje Sviličić počeo je sa snimanjem na različitim lokacijama u Zagrebu. Snimanje se planira do kraja travnja, a premijera filma za listopad 2014.

Komentari

Nema komentara.