Zagrebačke, SF i bugarske priče - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Zagrebačke, SF i bugarske priče

Zagrebačke, SF i bugarske priče

Otvoren je natječaj za 'Zagrebačke priče 3', Queer sudjeluje na Festivalu tolerancije, SF se čita i u Slavonskom Brodu, a videoigre se igraju i na Animafestu.

s.p. 22.05.2013 0 komentara

Zagrebačke, SF i bugarske priče

Produkcijska kuća Propeler Film otvara natječaj za produkciju kratkometražnih igranih filmova u sklopu projekta 'Zagrebačke priče vol. 3'. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2013., a potrebno je prijaviti scenarij za igrani film u trajanju 12 do 15 minuta na temu praznika ili blagdana. Opis projekta, pravilnik natječaja i potrebnu dokumentaciju moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici Zagrebačkih priča ili ih zatražiti preko emaila info@zagrebacke-price.org.

U sklopu suradnji s drugim programima i festivalima, Queer Sezona sudjeluje i na Festivalu tolerancije koji se upravo održava! Više informacija ovdje.

Druga brodska SF konvencija Marsonikon koja se održava 1. lipnja u Slavonskom Brodu objavila je službeni program. Kao glavna tema ističu se 'Drugi svjetovi', a među počasnim gostima posebno vrijedi istaknuti najvećeg SF pisca i promotora žanra u regiji, legendarnog Zorana Živkovića. Od ostalih događanja vrijedi izdvojiti cjelodnevnu projekciju filmova i uspješnog serijala 'Sakupljač' kojeg će SF ljubitelji moći premijerno pogledati u Slavonskom Brodu. Više o samom sadržaju i programu pročitajte na službenoj stranici.

Od 3. do 8. lipnja u Galeriji Forum Animafest interaktivnom izložbom Level Up! po prvi put predstavlja svijet animacije nezavisno produciranih videoigara. Dvadeset recentnih radova etabliranih studija indie scene, poput Amanita Designa, Giant Sparrowa i State of Playa, odabrano je kriterijima kreativnosti dizajna, inovativnosti igraće mehanike i izraženosti vizualnog dojma. Kako i priliči izlošcima ove vrste, posjetitelji će se njima moći i poigrati svakoga dana od 10 do 20 sati na za to predviđenim raznolikim platformama, od osobnih i tablet-računala do PlayStationa 3.

U sklopu Dana Bugarske koji se održavaju od 22. do 24. svibnja 2013. u zagrebačkom KIC-u prikazat će se i nagrađivani bugarski dokumentarci 'Dječak koji je bio car' i 'Cvetanka'. Više informacija potražite ovdje.


'Dječak koji je bio car', trailer.

Pula film festival poziva sve mlade fotografe da se priključe najvećem filmskom festivalu u Hrvatskoj. Ove godine organizatori u suradnji s Foto danima mladih organiziraju  i fotografsko natjecanje 'Pula - grad filma'. Petnaest najboljih fotografa s ovogodišnjih Foto dana mladih ostvarilo je direktno  sudjelovanje, a ostali se mogu prijaviti za sudjelovanje do 20. lipnja 2013. Detalje o natječaju i ostale uvjete provjerite na stranicama Foto dana mladih.

Filmsko-kreativni studio VANIMA otvara natječaj MUGI – projekt namijenjen mladim kreativcima od 15 do 25 godina. Mladi kreativci na natječaj moraju prijaviti 5 do 10 radova  na jednu od četiri ponuđenih filmskih tema: Marilyn Monroe-ikona 20. stoljeća, Alfred Hitchcock-lik i djelo, Film noir–atmosfera i Filmski plakat za SF film/filmove koji već postoje ili se mogu izmisliti. Pravila natječaja nalaze se na web stranici kina Galerija .
            
Udruga za promicanje kulture DOKUart iz Bjelovara i Festival dokumentarnog filma DOKUart pozivaju video družine i učenike osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za program Mali DOKUart koji se održava po šesti put od 5. do 11. listopada 2013. godine. Krajnji rok za slanje radova je 15. lipnja 2013. godine, a prijavnica i uvjeti sudjelovanja mogu se pronaći na web adresi: www.dokuart.hr/mali-dokuart/

Multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez po drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM! Četiri jednotjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 1.-27. srpnja 2013., u zagrebačkom kinu Tuškanac. Za prijave do 15. lipnja 2013. cijena filmske radionice uz popust iznosi 650 kuna, a više o načinima plaćanja pogledajte na stranici www.frooom.eu.  

Frame festival–Festival kratkometražnog filma kojemu je glavna tema bicikl i biciklistička kultura održat će se od 31.5. do 1.6. u Osijeku. Ljubitelji biciklizma, umjetnosti i glazbe kroz dva dana će moći uživati u bogatom programu na nekoliko lokacija. Sve informacije možete pratiti na službenoj stranici Festivala .

U ponedjeljak, 20. svibnja 2013. godine u Cannesu ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić i ministrica kulture Republike Francuske Aurélie Filippetti potpisale su Ugovor o filmskoj koprodukciji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Francuske Republike. Samo dan nakon potpisivanja, projekt novog dugometražnog igranog filma 'Srce mesara' Antonija Nuića primljen je na Paris Projects 2013, koprodukcijski forum i platformu za razvoj i financiranje projekata koji traže europskog ili francuskog koproducenta.

U nedjelju, s početkom u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu studenti Akademije dramske umjetnosti predstavljaju najbolje filmove iz protekle dvije akademske godine, nagrađene na ovogodišnjoj desetoj Filmskoj Reviji Kazališne Akademije (FRKA).

Komentari

Nema komentara.