Teaser iz Gothama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Teaser iz Gothama

Teaser iz Gothama

Još nas desetak mjeseci dijeli od trenutka Batmanove premijere, a o njemu se bruji ko ludo! Od filma se puno očekuje, a mi vam donosimo nove vijesti i teaser!

27.08.2004 0 komentara

Teaser iz Gothama

Svima je već poznato da će novi Batman-film biti režiserski uradak proslavljenog Cristophera Nolana te da će film ispunjavati sve jedno glumačko ime veće od drugog, o čemu smo već pisali, a ovdje možete pogledati i bogatu foto galeriju. Premalo se spominjalo čovjeka koji je scenaristički istražio početke urbane legende Gothama, o čemu je u ovom nastavku riječ, 'buđenje' psihički nemirnog multimilijunera Waynea u lik mraka koji 'ulijeva strah u kosti onima koji vrebaju nedužne' - Davidu Goyeru.

Vjerujem da će mnogima laknuti kada čuju da je po Goyerovom scenariju snimljen darkerski film 'Vrana 2: Grad anđela', zatim kultni Projasov 'Dark City', te kompletna 'Blade' trilogija. Sve u svemu, čovjek koji je na 'ti' sa stripovima i kuži se u bića iz tame. Scenarij 'Beginsa', koji po netu pobire samo pozitivne kritike, rađen je po stripovskim predlošcima 'Batman: Year One' i 'Dark Victory'. Vjernost stripu i realističan prikaz osnovne su karakteristike novog filma.

Lijevo je skica Scarecrowa, a desno je Dr. Jonathan Crane

Nolan i Goyer nedavno su za par stotina odabranih održali ekskluzivnu projekciju četiri minute montiranog materijala filma. Isječci prikazuju Waynea kako sa šefom tehničkog odjela Wayne Enterprisesa, Luciusom Foxom (Morgan Freeman), pregledava nove vojne projekte. 'Dolazi li i u crnoj boji?' upita Foxa kada ugleda prototip vojnog vozila zvanog Tumbler. To vozilo, kasnije znano kao Batmobile, vidimo i u navodno spektakularnoj sceni potjere. Tu su i scene Bruceovog treniranja na Himalaji, a prikazan je i jedan od negativaca - Scarecrow (Strašilo)!

Kako je osnova ovog filma realizam, u njemu negativci nisu tek plošni, otkačeno obučeni likovi, već karakteri koji, kao i sve u filmu, imaju logičan razlog zašto se tako ponašaju. Scarecrow je Dr. Jonathan Crane (Cillian Murphy - '28 dana kasnije'), šef psihijatrijskog odjela ludnice Arkham koji eksperimentira sa psihosomatskim učincima straha na čovjeka no i sam slučajno dolazi u doticaj sa toksinom straha na kojem je radio i pretvara se u Scarecrow.

Bale i Oldman prije početka ranojutarnjeg snimanja

Scene u Arkhamu trebale bi izgledati impresivno što se fotografije tiče. Naime, zbog mračnijeg učinka, odlučeno je da se snimaju ruskom kamerom iz 1927-e! Wow, na što sve nisu mislili. Snimanja u Londonu i Chicagu pri kraju su, a onda ekipa seli u studio. Da ne zaboravimo da iza filma stoji cijela mašinerija koja sudjeluje u reklamnoj kampanji, eto i vijesti kako je Warner Bros. potpisao ugovor sa Rocawear modnom kućom koja će izbaciti na tržište odjeću inspiriranu filmom. Odjeću će karakterizirati moderan urbani dizajn jer 'Batman nije tek superheroj, on je i životni stil!'.

Kliknite ovdje kako bi saznali sve o kolekcijama zvanim 'Urban Legends', 'Gotham city' i 'I Am'. I naravno da ćete svi pogledati i teaser filma. A znatiželjnima evo i sajta sa grafikama poznatih strip crtača koji su oslikavali svijet Gothama. Čisto za usporedbu. 'Batman Begins' još nije ni gotov, a već se radi na nastavku koji će se baviti Jokerom. U utrci za tu ulogu najviše se ističu Steve Buscemi, Robin Williams i Lachy Hulme. Al' do tada ima još nekoliko godina. Pričekajmo prvo da Batman uopće POČNE.

Hard Core fanovi pozor!!! Ako imate kakvu zgodnu ideju za poster novog Batman nastavka, teaser ili karikaturu, izrazite se i svoj(e) uratke posaljite na adresu jduncker@christophernolan.net. Ovdje mozete pogledati što je inspiriralo i kako izgledaju radovi druge ekipe.

Komentari

Nema komentara.