Scorsese dovršio Aviatora - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Scorsese dovršio Aviatora

Scorsese dovršio Aviatora

Redatelj Martin Scorsese je, gotovo u roku, dovršio snimanje svog posljednjeg filma The Aviator s Leonardo DiCapriom u glavnoj ulozi.

19.11.2003 0 komentara

''The Aviator'' biografija je slavnog zrakoplovca, filmaša, multimilijardera i psihički nestabilnog Howarda Hugesa kojeg u filmu glumi Leonardo DiCaprio. Samo snimanje nije proteklo bez poteškoća, a zasigurno je najveća zapaljeni set snimanja za vrijeme dok je bjesnio veliki kalifornijski požar.

Blockbuster, koji je koštao 110 milijuna $, producent filma Graham King opisao je kao ''... puno komercijalniji nego što nam je bila namjera, ali pokazali smo svu njegovu veliku strast prema zrakoplovima, poslu, filmovima, novcu i ženama.''

Zvjezdana glumačka postava u ovom filmu još dodatno blista s Jude Lawom u ulozi Errol Flynna, Cate Blanchett kao Katherine Hepburn i Kate Bekinsale a.k.a. Ava Gardner, a u jednoj od uloga brojnih slavnih s početka prošlog stoljeća, vidjet ćemo i pjevačicu Gwen Stefani kao Jean Harlow.

scorsese02.done.jpg

Biografska priča obradit će Hughov emocionalni život, brojne avanture s najvećim ljepoticama svog vremena i dvije velike ljubavi: Katherine Hepburne 30-ih godina i Avu Gardner 40-ih, put izuzetnog poslovnog uspjeha, te njegovu strast za letenjem (bio je najbolji letač, najslavniji nakon Charlesa Lindberga).

No prikazuje i onu manje spektakularnu i glamuroznu stranu njegovog lika, borbu s fizičkim manama i strahovima, opsesivno-kompulsivno ponašanje i hipohondriju koji su ga zajedno doveli do stadija totalne izolacije pred kraj života. Umro je zrakoplovu dok je pokušavao stići do bolnice, a tijelo mu je identificirano putem otisaka prstiju jer se fizički jako izmjenio pred smrt, a samo nekoliko ljudi viđalo ga je jako dugi vremenski period.

Film bi trebao biti premijerno prikazan u prosincu 2004. godine, ali sa redateljem Martin Scorseseom znate samo to da ništa nije sigurno.

Komentari

Nema komentara.