Producenti guknuli: The Aviator! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Producenti guknuli: The Aviator!

Producenti guknuli: The Aviator!

Zima u mom gradu: Konačno pada snijeg, prekrit će brijeg, a ja ću mirno pratiti američke filmske nagrade dok zvijeri vani ostavljaju tragove...

h.p. 24.01.2005 0 komentara

Producenti guknuli: The Aviator!

Počelo je. Sve ovo vrijeme najavljujemo nominacije lijevo i desno, a nakon prve vijesti o nagrađenima Zlatnim globusom počinju pristizati i nagrade svih onih cehova koje smo toliko spominjali. Prvi su se oglasili producenti. Biografski film o Howardu Hughesu je pobijedio. Michael Mannov i Graham Kingov 'The Aviator' je tako iza sebe ostavio filmove 'Finding Neverland', 'Million Dollar Baby', 'Sideways' i 'The Incredibles'.

Pitanje koje ćemo od sada pa do 27. veljače susretati na svakome koraku je 'Tko će pobijediti?' U tom kontekstu i svaka dodijeljena nagrada se dvostruko vrednuje i stavlja u konstelaciju trenutnih snaga. Zanimljiv je primjer nagrade Britanske filmske akademije (BAFTA) koja je svoju svečanost dodjele nagrada 'morala' pomaknuti tako da prethodi Oscaru. Prije tog poteza njihova se nagrada doživljavala tek kao lagani šlag na tortu ili britansko zanovijetanje. Dakle kao nešto nezanimljivo.

Globus je dodijeljen, producenti su svoje rekli i po tim bi se pokazateljima moglo očekivati da će Scorseseov film poosvajati nagrade. No iskreno: baviti se prognozama osim što je nezahvalno jednako je uspješno kao i bacanje pilećih kostiju na astralnu kartu svog ljubimca (dalmatinera) po imenu Mrlja. Tko pobijedi, pobijedit će. Sutra će ionako biti objavljena potpuna lista nominacija pa će se krug potencijalnih favorita i pretendenta lijepo pročistiti ;)!

Komentari

Nema komentara.