Eastwood, Scorsese  2 : 0 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Eastwood, Scorsese 2 : 0

Eastwood, Scorsese 2 : 0

Scorseseov se hod po trnju nastavlja. Ceh kojeg najmanje voli, ali kojem najviše pripada okrenuo mu leđa. Opet. Loš predznak, nema što.

h.p. 31.01.2005 0 komentara

Eastwood, Scorsese  2 : 0

Ukoliko gledamo na dolazeći Oscar s velikm nestrpljenjem i strahom u srcu za jedno drugo srce – ono Scorsesea, Martina Scorsesea. Udruga američkih režisera datira iz davne 1936. godine, a trenutno ima nekih 12 000 članova. Zanimljivo je kako nagradu koju oni revno svake godine dodjeljuju (DGA) prati glas kao jednu od najindikativnijih u pogledu Oscara. Brojka da se pedeset od posljednjih 56 dobitnika njihove nagrade kasnije veselilo i na svečanosti američke Akademije sve govori. Zna to i naš Martin. Ali i Eastwood.

Put od DGA nagrade do Oscara Clint Eastwood je već prošao 1992. godine kada je odlični 'Unforgiven' pokupio obje nagrade. Nakon nedavnog
Globusa, a sada i DGA nagrade, 'Million Dollar Baby' sve je bliži novom trijumfu. Ipak, na kraju se zbrajaju bodovi. Naime, postoji još jedan statistički podatak, ovaj put usmjeren u Scorseseovu korist. Od onih šest nesretnika koji su pogodili u sridu DGA, ali promašili Oscara dva su se pojavila u posljednjih pet godina: Ang Lee ('Tigar i Zmaj') i Rob Marshall ('Chicago'). Hoće li Eastwood biti treći? Scorsese bi to svakako želio.

Komentari

Nema komentara.