Kad će više taj Batman!? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kad će više taj Batman!?

Kad će više taj Batman!?

Cimaju nas cimaju s hrpom vijesti, fotki, teasera i trailera ali još uvijek čuvamo prisebnost. Christian Bale otkriva nove pojedinosti.

h.p. 24.02.2005 0 komentara

Kad će više taj Batman!?

Premijera petog nastavka jedne od anjpopularnijih strip ekranizacija predviđena je za sredinu lipnja pa shodno tome ponovno oživljavaju vijesti iz tog dijela američkog producentskog raja (pakla / limba / čistilišta – odabrati prema vlastitim sklonostima). Kao podsjetnik na one već i vrapcima na grani poznate informacije, telegrafski ćemo iznijeti ono najbitnije: Christopher Nolan je redatelj, Christian Bale je Batman, a glavni negativac je Scarecrow u izvedbi Cilliana Murphya. Tu su još i poznate face poput Liama Neesona, Gary Oldmana, Katie Holmes i Morgana Freemana, a podrobnije o već kazanome pogledajte ovdje. Ajmo na novosti!

Posljednju novinu u nizu i nekoliko zanimljivosti otkrio je Christian Bale, brand new Bruce Wayne u razgovoru za SCI FI Wire. Koliko ga pratimo, ovo mu i nije bio baš pretežak zadatak. Kombinirao je dvije uloge iz vlastite arhive: onu iz filma 'Američki psiho' i onu iz televizijskog 'Mary, Mother of Jesus'. Kombinacija Spasitelja i Psihotičnog ubojice učinila mu se dobrom formulom za portretiranje borca za pravdu kratkog fitilja i teškog ega. Treba li se išta dodati?

Koliko god Batman bio zanimljiv, sudbinu njegovih filmskih pojavljivanja uvelike su krojili negativci. Pored Scarecrowa tu je i Ra's Al Ghul i ostatak ekipe koja je odlučila poigrati se Gothamom na donekle već viđeni način. Naime, izgleda da se nitko nije prisjetio kako je Joker (Jack Nicholson) u Burtonovom originalu prtljao s kemikalijama kako bi učinio puno zla. U petom, 'Batman Begins' pokušaju satiranja nesretnog grada, zli dečki će se prihvatiti biološkog oružja. Prijetnja Antraxom od prije nekoliko godina i sadržaji Husseinovih bunkera očigledno su toliko okupirali svijest (točnije podsvijest; još točnije strah u podsvijesti) ljudi koji žive s one strane Atlantika da se zaboravlja na basicse...

Par zanimljivosti Bale je otkrio i o samoj opremi svog posljednjeg filmskog lika. Više se pažnje posvetilo objašnjavanju Batmanovih pomagala. Treba imati na umu kako on nema nikakvih super moći, tek hrpu pojačivača, osnživača, neprobojnih materijala i inih potrepština koje svakom potencijalnom osvetniku nužno trebaju. Posebna je priča ultracool Batmobil. To je komad prijevoznog parka kojeg bi svaki (ma i tek rubno) zainteresirani čitatelj odnosno gledatelj želio vidjeti pod krovom svoje garaže. Osnovno pitanje svih sudionika filma bilo je 'Koliko to košta?' i 'Možete li me platiti tom zvjerkom?' Koliko košta ne znamo, no znamo da se za potrebe filma izradilo nekoliko komada, a jednog od njih je zadesio sudar na ulicama Chicaga. Malo su se vozili sa seta na set i neki pošteno naliveni striček je totalno prošvikao: pomislio je kako je vanzemaljska invazija započela i sve što je htio jest da zbriše glavom bez obzira. Uspio je dobro zguliti par slojeva ultracool crne boje i izgubiti vozačku na neko vrijeme.

Poslastica za kraj: link za službeni trailer. Uživajte!

Komentari

Nema komentara.