Ti ubij moju ženu, a ja ću tvoga oca - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ti ubij moju ženu, a ja ću tvoga oca

Ti ubij moju ženu, a ja ću tvoga oca

Noam Murro, genijalni redatelj reklamnih spotova svoje će iskustvo upregnuti u remake Hitchcockovog filma 'Strangers on a Train'. Misterija počinje…

m.n. 13.04.2005 0 komentara

Ti ubij moju ženu, a ja ću tvoga oca

Da Hitchcock još nije zahrđao, a da redatelji namjenskih filmova mogu genijalno odrežirati one ozbiljne dugometražne, pokušat će dokazati Noam Murro, glavom i bradom. Rastu kvalitete pa i statusa spotova svjedočimo i na domaćoj sceni, a oni koji prate svjetske trendove za Murroovo su ime već čuli.

Naime, isti je već dvije godine za redom bio nominiran za DGA nagradu za najbolje redateljsko reklamno ostvarenje, da bi je ove godine i osvojio. Njegov smisao za priču i razvoj likova najbolje pokazuju fantastične reklame tipa 'Birthday – Got Milk' i 'Beautiful – Saturn', kao i veličine poput Nikea, Adidasa i Starbucksa koje je promovirao.

No, ako se na trenutak odmaknemo od upečatljive kratke forme koja je sastavni život našeg medijskog života, možemo objaviti da će se Murro samo za sebe i Warner Bros. prihvatiti režije remakea 'Strangers on a Train' koji je još davne 1951. snimio Alfred Hitchcock, prema književnom predlošku Patricie Highsmith.

Radnju filma (a i knjige) na svojim leđima nose dvojica stranaca, Guy Haines i Charles Bruno koji se slučajno sretnu u vlaku. Kako razgovor krene, jedan drugom otkriju da žele ubojstvo svojih najbližih – Haines bi volio ubiti svoju ženu, a Bruno oca. Bruno smisli briljantan plan – budući da su stranci i da na njih nitko ne bi sumnjao, mogli bi jedan drugoga pomoći…

Zanimljiv je podatak da Hitchcockov film baš i nije vjerna adaptacija knjige, što Murrou daje dovoljno prostora da se odmakne od njegove sjene. Interesantno je također da je u verziji iz 1951. osim Hitcha, cameo pojavljivanje imala i sama Highsmithova. I dok su u originalnoj verziji glumili Robert Walker i Farley Granger, postava za remake se još ne zna. David Seltzer piše scenarij, a Murrou preostaje da svoj posao odradi poput svojih kolega, Spikea Jonzea i Michela Gondrya koji su također tate-mate reklama.

Komentari

Nema komentara.