Prerađuje se Hitchcockov Stanar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Prerađuje se Hitchcockov Stanar

Prerađuje se Hitchcockov Stanar

The Lodger, Jackom Trbosjekom inspiriran nijemi film kojeg je slavni redatelj smatrao svojim prvijencem doživjet će uskoro suvremenu verziju.

p.h. 28.08.2006 0 komentara

Prerađuje se Hitchcockov Stanar

Nakon nedavno najavljene obrade 'Ptica' o kojoj pisasmo ovdje, Alfred Hitchcock opet je na meti filmskih prerađivača. David Ondaatje prihvatio se Hitchcockovog nijemog filma 'The Lodger' iz 1927, snimljenog prema romanu Marie Adelaide Lowndes, saznajemo s Cinematicala.

Izvorni Hitchov scenarij svojevrsna je prerada priče o Jacku Trbosjeku smještena u London kojim harači serijski ubojica sa specijalnim afinitetom ka istrebljivanju plavuša. U isto vrijeme, u kuću Bountingovih useljava novi stanar, Jonathan Drew, koji ima pomalo čudne sklonosti. Mladić se noću često iskrada u londonsku maglu, a u sobi ima sliku plavuše. Kad se lijepa plavokosa Daisy, kćerka Bountingovih, spetlja s Drewom, njen ljubomorni dečko Joe optuži mladića da je on serijski ubojica. Ondaatjeova osuvremenjena verzija bavit će se nizom serijskih ubojstava iz dva različita gledišta, onog detektiva koji se koprca da riješi slučaj, ali i skine krivnju sa sebe, i onog gazdarice stana koja sumnja da je ubojica jedan d njezinih stanara. Inače, Hitchcock se u jednom razgovoru povjerio Francoisu Truffautu kako, unatoč tome što je prije njega već snimio dva filma, 'Stanara' smatra svojim prvijencem.

Ondaatjeu bavljenje Hitchcockom nije strano, jer je već snimio velikanom inspirirani crnohumorni kratkiš o traumatičnom odlasku zubaru 'Waiting for Dr. MacGuffin', kao i dokumentarac 'Undressing Hitchcock' u kojem se pozabavio inovacijama kojima je slavni redatelj oplemenio filmsku umjetnost. Snimanje 'The Lodgera' počet će početkom 2007. u Los Angelesu.

Komentari

Nema komentara.